Deputat PSD: "Conducerea PSD va avea zile grele cu mine"

Negocierile lui Dragnea cu UDMR au stârnit indignare printre unii dintre parlamentarii PSD, aceştia îndrăznind să "deschidă gura" pe Facebook pentru a-şi critica şeful, deloc intimidaţi, pare-se, de spectrul mazilirilor la care s-a dedat în ultima vreme partidul.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Ideea de a face trocuri politice cu UDMR pentru a se asigura că moţiunea de cenzură contra propriului guvern va trece îl costă mult pe Dragnea nu doar în termeni de imagine publică ci şi ca autoritate în sânul propriului partid. Deputatul PSD Liviu Pleşoianu acuză că negocierile nu trebuiau să aibă loc fără consultarea parlamentarilor social-democraţi şi anunţă că actuala conducere a partidului va avea zile grele cu el.

"Votez mâine moţiunea NUMAI pentru că eu am convingerea de nezdruncinat că Ponta şi Grindeanu sunt doar rotiţe ale Sistemului. DAR, începând de mâine şi cât voi mai fi în acest partid, conducerea actuală a PSD va avea ZILE GRELE cu mine! CUM să nu consulţi parlamentarii partidului înainte să te apuci să negociezi aşa ceva cu UDMR??? Este INADMISIBIL! PUNCT. NU mai merge aşa...

Nici măcar UNUL dintre deputaţii PSD cu care am vorbit nu avea de gând să voteze acele legi solicitate de UDMR! Nici măcar UNUL! Asta ca să fie lucrurile clare... Unii nu votau deloc, alţii votau direct NU. Fac parte din a doua categorie...", scrie Pleşoianu pe pagina sa de socializare.

Pleşoianu mai precizează într-o altă postare că nu i se pare deloc normal că parlamentarii PSD nu au fost consultaţi pe tema negocierilor cu PSD şi susţine că nişte lucruri trebuie să se schimbe.

"NU mi se pare deloc normal să aibă loc negocieri (precum cea cu UDMR), fără a fi consultaţi în prealabil TOŢI parlamentarii PSD. Nişte lucruri chiar TREBUIE să se schimbe!", spune Pleşoianu.

Reamintim că Pleşoianu nu a fost singurul indignat de aceste negocieri. Mai mulţi parlamentari, în special din Ardeal s-au opus trocului cu UDMR.

"Dragi prieteni, Dragi cunoscuţi sau necunoscuţi,
De când fac politică, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacţionat. Am considerat că cei care "au ochi de văzut, văd"
În calitate de deputat de Mureş vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATA ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!
Cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie am spus la învestitură şi asta voi respecta:
"Jur credinţă patriei mele România;
Jur să respect Constituţia şi legile ţării;
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României;
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor;
Aşa să mă ajute Dumnezeu", scria astăzi pe Facebook deputatul PSD de Târgu Mureş Cornel Buicu.

Postările parlamentarilor au fost făcute în contextul în care PSD şi UDMR negociau adoptarea unui proiect privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, precum şi stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, proiect criticat aprins de opoziţie şi de societatea civilă, având în vedere că la respectiva dată, în 1848, Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne