Nicolae Furtună: Covidul a luat viaţa celor care erau o povară şi pentru ei şi pentru cei din jur

Nicolae Furtună
Nicolae Furtună (Captură Foto)

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a declarat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că infecţia Covid-19 a luat viaţa persoanelor care şi aşa se chinuiau din cauza comorbidităţilor, afirmaţii pentru care a fost dur criticat.

„Eu nu vreau să fiu judecat şi să par cinic, dar în toată lumea covidul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară şi pentru ei şi pentru cei din jur, oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate”, a menţionat Furtună în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Totodată, acesta a adăugat că 99 la sută dintre persoanele decedate au avut cel puţin o comorbiditate, iar peste 70 la sută au avut cel puţin două comorbidităţi. Toată lumea care are comorbidităţi este mai vulnerabilă, mai expusă riscului pentru complicaţii, inclusiv complicaţii cu deces, a specificat şeful ANSP.

În acest context, deputata Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr Maria Ciobanu a scris pe pagina sa de socializare: „Demisia, Nicolae Furtună, şi internarea imediată în Spitalul Clinic de Psihiatrie! Sunteţi un pericol pentru societate!”.

„De fapt, Furtună a spus ce spunea şi Dodon prin martie: că nu vă faceţi griji de covid, o să sufere doar unele categorii (persoanele în vârstă n.r.) şi doar plecarea lui Furtună nu e deloc suficientă. Plecarea ambilor, la pachet! Adică, la culiok, tot cu coolyok! Guvernare covidioasă ce sunteţi”, a scris expertul Transparency Internaţional Moldova Veaceslav Negruţă, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că anterior Furtună a mai declarat că „Testarea masivă nu este altceva decât teste irosite şi potenţial de laborator sufocat şi supraîncărcat. La capitolul testare şi teste eu personal ca şi epidemiolog nu am nicio remuşcare din ceea ce s-a făcut până acum”.

Menţionăm că numărul persoanelor infectate până la acest moment cu coronavirus în Republica Moldova a depăşit 40.000, iar numărul deceselor este de 1074 printre care se numără 2 copii cu vârsta între 10 şi 19 ani, şi 6 tineri între 20 şi 29 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe