Deputat ACUM: Autorităţile R. Moldova protejează autorii adevăraţi ai furtului miliardului dezinformând societatea

Din miliard nu s-a recuperat nimic, chiar dacă autorităţile susţin că au recuperat încă o parte din bani de la Platon şi Moldova-Agroindbank care au fost implicaţi în laundromatul rusesc şi nu în frauda bancară, constată Dumitru Alaiba.
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme (tedxchisinau.com)

Recent,presa de la Chişinău a scris despre recuperarea a 450 milioane de lei din furtul miliardului, bani sechestraţi după ce a fost vândut pachetul de 41,5% de acţiuni a Moldova-Agroindbank (MAIB), fiind astfel executată decizia de condamnare a lui Veaceslav Platon.

În context, deputatul din partea blocului ACUM, Dumitru Alaiba susţine că în Republica Moldova minciuna a devenit politică de stat, deoarece în mod repetat autorităţile dezinformează societatea pentru a-i proteja pe autorii adevăraţi ai fraudei bancare.

„Statul cumpără acţiunile Moldova-Agroindbank (MAIB) pe banii noştri. După asta, le vinde şi încasează 450 de milioane lei. Şi ne spun că au recuperat încă o parte din miliard”, notează politicianul precizând că miliardul a fost furat prin BEM, Unibank şi Banca Socială, care aparţineau lui Şor. Acum însă se ”recuperează” de la MAIB şi Platon, care sunt puţin din altă operă. Din opera laundromatului.

„Nici Platon, şi nici MAIB nu au direct de a face cu miliardul furat, care trebuie recuperat, iar numele lui nu apare, în raportul Kroll 1 sau sumarul Kroll 2. Nu toate furturile din ţară noastră pot fi atribuite la furtul miliardului, iar când se face una ca asta, sunt protejaţi cei ce au furat, cu adevărat, miliardul şi prada lor dosită prin offshore-uri”, a adăugat deputatul ACUM.

„Între timp, din miliard s-a recuperat ZERO. Autorităţile ne dezinformează în continuare despre procesul de recuperare. Dragi ”guvernanţi”, voi chiar ne credeţi tâmpiţi? Dacă minţiţi, depuneţi ceva mai mult efort. Sau nici la asta nu vă pricepeţi? Haideţi, începeţi odată şedinţele parlamentului. Avem foarte multe întrebări pentru voi”, a concluzionat Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe