Departamentul de Stat al SUA: Guvernul României a respectat doar parţial dreptul la libertatea de exprimare

Liviu Dragnea, Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Teodor Meleşcanu
Liviu Dragnea, Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Departamentul de Stat al SUA a publicat Raportul de ţară privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2018, din document reieşind că libertatea de exprimare, un drept constituţional, a fost respectată doar parţial de Guvernul ţării noastre, relatează Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, în raport sunt incluse şi protestele din 10 august, autorii raportului susţinând că presa pro-guvernamentală a jucat un rol important în dezinformare în timpul demonstraţiilor.

Raportul mai relevă că CNA - Consiliul Naţional al Audiovizualului - şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au evitat să sancţioneze comportamentul neprofesionist şi lipsit de etică al presei controlate de afacerişti şi politicieni care au legături cu partidul aflat la conducere, în timp ce a sancţionat reporteri care au criticat Guvernul.

În timp ce presa independentă a fost activă şi şi-a exprimat viziunea fără restricţie, politicienii sau persoane apropiate politicienilor şi grupurilor politice, fie deţin, fie controlează numeroase publicaţii şi entităţi media la nivel local şi naţional.

Punctul de vedere editorial al acestora din urmă, se arată în raport, au reflectat frecvent viziunea patronilor, iar criticile au fost ţintite spre oponenţii politici şi alte organizaţii media.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne