Democraţii americani loviţi de încă un scandal. Un pakistanez arestat în timp ce se pregătea să fugă din ţară

Debbie Wasserman Schultz
Debbie Wasserman Schultz (Andrew Burton/Getty Images)

La numai o zi după ce FBI-ul american a anunţat că a confiscat o serie de „hard discuri zdrobite” şi alte echipamente de IT de la rezidenţa unui angajat al fostei preşedinte a Convenţiei Democrate, Debbie Wasserman-Schultz, presa americană a publicat ştirea că bărbatul – pe nume Imran Awan - a fost arestat pe aeroportul Allen Dulles din Washington în timp ce încerca să părăsească ţara.

Potrivit rapoartelor Fox News, Awan este învinuit de fraudarea unor bănci.

Inexplicabil, sau nu, scandalul care îl învăluie pe Imran Awan este vechi de câteva luni şi în ciuda acestuia, specialistul de IT a rămas pe statele de plată ale fostei preşedinte a Convenţiei Democrate, Debbie Wasserman-Schultz.

Awan funcţiona ca un fel de resursă de IT împărţită cu alţi 30 de congresmeni democraţi, aflându-se şi pe statul de salarii al acestora.

Fraţii de origine pakistaneză Abid, Imran şi Jamal Awan se află în centrul unei anchete criminale a FBI. Până în prezent, învinuirile au variat de la supraevaluarea serviciilor informatice prestate până la şantajarea membrilor Congresului cu secrete capturate din emailuri vehiculate între membrii Partidului Democrat.

Ieri, FBI-ul tocmai a anunţat că a confiscat un număr de „hard discuri zdrobite” precum şi alte echipamente dintr-o fostă locuinţă a lui Imran Awan

Pe de altă parte, agenţi FBI au declarat că au confiscat harduri de computer de la locuinţa fostului administrator al lui Debbie Wasserman Schultz.

Imran Awan, de mai mulţi ani omul de IT al fostei preşedinte a Convenţiei Democrate, a încercat disperat să obţină înapoi hardurile, conform publicaţiei Daily Caller.

Mai serios este faptul că fraţii Awan erau consultanţi de IT ai unor membri democraţi ai Comisiei pentru Informaţii a Camerei, precum şi ai Comisiei pentru Politică Externă a Camerei – două dintre comisiile cele mai sensibile ale Camerei Reprezentanţilor.

Un amănunt ignorat de mass media mainstream este că Imran Awan deţinea parola de Ipad a fostei preşedinte a Convenţiei, având probabil acces la celebrele emailuri vehiculate între membrii Convenţiei Democrate, care au stat la baza unui scandal enorm din campania electorală.

Unele surse din Congres sunt de părere că fraţii Awan şantajau deputaţii americani cu ajutorul conţinutului emailurilor pe care le-au găsit pe serverele Convenţiei Democrate, fiind cunoscut că unii membri ai Camerei Reprezentanţilor au manifestat o loialitate suspectă faţă de pakistanezi.

În luna martie, publicaţia Daily Caller a mai menţionat că fraţii Awan o ţineau pe mama lor vitregă „în captivitate” pentru a-i stoarce unele fonduri pe care aceasta le avea în Pakistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe