Demisie la vârful Primăriei Capitalei. Şeful Direcţiei de Transporturi renunţă la post

Transport de călători RATB, tramvai
Transport de călători RATB, tramvai (Epoch Times România)
Şeful Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, şi-a dat demisia din motive personale, relatează hotnews.ro. Demisia va fi operabilă începând cu 22 iulie a.c. şi vine pe fundalul unor scandaluri de corupţie ce au zguduit PMB.

"Domnul Ion Dedu şi-a depus demisia la direcţia Resurse Umane, demisie ce va fi operabilă începând cu data de 22 iulie 2015, acesta invocând motive personale. Demisia este un act unilateral şi nu necesită aprobarea conducătorului instituţiei, conform legislaţiei în vigoare", se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro.

Dedu a fost numit director executiv în Direcţia de Transporturi a PMB în 2008. Anterior, acesta a fost timp de mai mulţi ani director de infrastructură în Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) de unde a demisionat în 2006 pentru a deveni asociat şi director general la Urban Proiect Grup SRL.

La începutul acestei luni, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, Solomon Wigler a fost reţinut de procurorii DNA, acuzat că a primit mită 204.000 euro de la un afacerist, pentru a-i facilita aprobarea unor proiecte imobiliare iar la mijlocul lunii trecute, Cosmin Metescu, angajat al Serviciului Urbanism din Primăria Capitalei a fost de asemenea reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins când lua mită 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel încât pe un teren încadrat ca "spaţiu verde" să se poată construi.

Amintim că, în urmă cu un an, un alt personaj celebru în primărie, respectiv Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii anticorupţie că cerea comisioane pentru contracte derulate de municipalitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne