Declaraţie incredibilă a noului preşedinte desemnat al CNA: Soţul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese

Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
10.01.2013

După ce a fost desemnată preşedinte al CNA, dar încă nu a fost validată de Parlament, Laura Georgescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că soţul ei, Marius Georgescu, lucrează ca editor în Televiziunea Română, precizând că nu se consideră într-un eventual conflict de interese.

Pentru a "se prezenta" publicului în noua formulă, care cuprinde patru noi membri - Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda şi Florin Gabrea - Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a organizat joi, o conferinţă de presă. Florin Gabrea nu a participat, nefiind precizat motivul absenţei sale.

În conferinţa de presă, Laura Georgescu a fost întrebată dacă ea consideră că este în vreun fel incompatibilă cu noua funcţie de preşedinte al CNA, asimilată celei de ministru, având în vedere că, potrivit propriei declaraţii de avere (publicată pe site-ul Departamentului pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României), soţul său, Marius Georgescu, este angajat al Televiziunii Române.

Laura Georgescu a răspuns: "Da, recunosc "delictul" (exprimare ironică, n.r.) de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relaţie, credeţi-mă, funcţionează până la jumatea drumului. Eu vin până la jumatea drumului în faţa dumneavoastră şi aştept reciprocitate. Cum ar putea un editor care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele patru instituţii reprezentate aici?".

De-a lungul anilor, în cadrul CNA nu a mai existat o astfel de situaţie - ca soţul sau soţia unui membru al CNA, desemnat preşedinte, să fie angajat al vreunei televiziuni.

"(...) eu sunt funcţionar public şi am absolvit curs de conflict de interese şi incompatibilităţi, aştept cu mare drag să împărtăşesc (...) unde este conflictul de interese între un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative şi Sport din cadrul Televiziunii Române (...) - ce delict, Dumnezeule mare?! (...) şi un om propus de CNA şi susţinut de alţi 10 oameni, cred eu, cerebrali, reprezentând primele patru instituţii din această ţară, dar aştept", a mai precizat Laura Georgescu.

Într-o şedinţă CNA care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete, Laura Georgescu (susţinută de Guvern - PSD) a fost aleasă la data de 28 decembrie 2012 drept preşedinte al CNA.

Laura Georgescu a fost singurul membru al CNA care a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.

Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al CNA cu nouă voturi "pentru" şi unul "împotrivă", iar propunerea va fi trimisă Parlamentului spre validare.

Dacă va fi validată de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numită preşedinte al CNA.

Întrebată de către un jurnalist în conferinţa de presă de joi cine a propus-o şi de ce şi-a dorit funcţia de preşedinte al CNA, Laura Georgescu a răspuns:

"Zece ani de zile am fost jurnalist şi producător TV. După zece ani, din raţionamente absolut umane, dorinţa de a avea copii, am trecut în administraţia publică centrală. De zece ani, lucrez în Guvernul României. Am fost propunerea acestei instituţii fiindcă de zece ani mă cunoşteau".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor