Decizie definitivă: PSD, obligat să dezvăluie sursa de finanţare a mitingului "împotriva abuzurilor" din Piaţa Victoriei

Mitingul PSD
Mitingul PSD

Curtea de Apel Bucureşti a decis că PSD trebuie să facă publice sursele de finanţare şi prestatorii de servicii implicaţi la mitingul "împotriva abuzurilor" din Piaţa Victoriei, organizat de social-democraţi la 9 iunie 2018. Decizia este similară celei date de instanţa Tribunalului Bucureşti şi este definitivă, informează ziare.com

"Respinge recursul ca nefondat. Definitivă", anunţă minuta Curţii de Apel Bucureşti, făcând referire la recursul făcut de PSD.

În consecinţă, PSD trebuie să facă aceste informaţii publice la solicitarea jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigaţii Media (CIM).

Vanghele, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice, a dorit să afle care au fost sursele de finanţare şi ce prestatori de servicii au fost angajaţi în transportul participanţilor din localităţile de domiciliu către Bucureşti, sau în asigurarea cu apă şi mâncare a „protestatarilor” sau în amenajarea locului de desfăşurare a evenimentului, cum ar fi instalarea scenei, a ecranelor etc.

La mitingul în cauză numărul estimat al participanţilor a fost de circa 130.000 de persoane.

PSD refuzase iniţial să furnizeze informaţiile solicitate, astfel că jurnalistul Ovidiu Vanghele a deschis un proces în contencios-administrativ şi, după cum se vede, a câştigat.