De Ziua Europei, pe 10 mai, la Chişinău va fi arborat Drapelul de Stat şi al Uniunii Europene

(photos.com)
Ana Chitoroagă
09.05.2014

De Ziua Europei, pe 10 mai, la Chişinău va avea loc o ceremonie festivă de arborare a Drapelului de Stat al Republicii Moldova şi a Drapelului Uniunii Europene în faţa clădirilor Parlamentului şi Guvernului. Evenimentul va începe la sediul Executivului, la ora 13:00 (PMAN), transmite Moldpres cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Tot mâine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale îşi va deschide porţile Orăşelul European. În centrul capitalei vor fi amplasate centre informative, unde vor fi oferite informaţii despre statele Uniunii Europene, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, beneficiile de pe urma ridicării vizelor şi semnării Acordului de Asociere cu UE pentru cetăţenii moldoveni.

La ora 14:00 va avea loc inaugurarea oficială a Orăşelului European din Chişinău, cu participarea conducerii ţării, reprezentanţilor Guvernului, Delegaţiei UE în R. Moldova, a ambasadorilor statelor europene şi autorităţilor locale.

Ceremonia de inaugurare va fi urmată de discuţii publice privind relaţiile moldo-comunitare şi procesul de integrare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le vor fi prezentate informaţii detaliate privind proiectele derulate în ţara noastră cu sprijinul financiar al UE, posibilităţile de mobilitate academică şi studiere a limbilor statelor UE.

Misiunile diplomatice vor organiza prezentări de dansuri populare şi vor pregăti bucate tradiţionale.

Sărbătoarea dedicată Zilei Europei la Chişinău va culmina cu un concert de excepţie, care va începe la ora 19:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, invitata specială fiind trupa Morandi din România.

Pe data de 17 mai, Ziua Europei va fi sărbătorită la Comrat. Orăşelul European se va deschide la ora 13:00, iar concertul de seară va fi susţinut de interpreta tătaro-ucraineancă din Crimeea - Jamala.

Evenimentele sunt organizate de Delegaţia UE în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul R. Moldova şi Primăriile de la Chişinău şi Comrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor