De la tribunal, în Parlament? Vanghelie vrea să devină ales al poporului

Acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, Vanghelie vrea să candideze pentru Parlament, căci "oamenii politici trebuie să se bată pentru a se stopa abuzurile DNA."
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Prezent la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă procesul în care a cerut ridicarea controlului judiciar, Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, a anunţat că va candida la alegerile parlamentare din toamnă, relatează gândul.info.

Vanghelie, personaj aflat în topul mitelor în dosarele instrumentate de DNA, s-a prezentat luni la Curtea de Apel Bucureşti, unde a pledat pentru ridicarea controlului judiciar. În alocuţiunea susţinută în faţa judecătorului, fostul edil a acuzat că este victimă a unor abuzuri şi şi-a expus intenţia de a candida la parlamentare.

"Nu mă interesează să iau legătura cu martorii din dosar. Voi candida la alegerile parlamentare. Oamenii politici trebuie să se bată pentru a se stopa abuzurile DNA. Nu mă interesează să fug din ţară, vreau să îmi continui activitatea politică", a declarat Vanghelie în momentul susţinerii cererii de ridicare a controlului judiciar.

Anterior depoziţiei susţinute în faţa judecătorului, la venirea în sediul Curţii de Apel Bucureşti, fostul primar a susţinut că, printre altele, doreşte ridicarea măsurii preventive şi pentru a putea călători la Washington, "din motive juridice şi politice", mai relatează sursa citată.

Instanţa a rămas în pronunţare în legătură cu solicitarea de ridicare a controlului judiciar, decizia urmând să fie una definitivă.

Marian Vanghelie este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Mai multe informaţii despre dosarul fostului primar puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne