De la "interlopi" la manuscrise rare. Codrin Ştefănescu, "periat" de Sputnik

Apărut la Înalta Curte alături de "bodyguarzi" solizi, pe care jurnalistul Mălin Bot i-a acuzat că ar fi interlopi, Codrin Ştefănescu e prezentat de oficiosul Kremlinului drept un pasionat (şi cunoscător) în ale ezoterismului, ştiinţelor oculte şi manuscriselor rare.
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea (Facebook.com / Codrin Ştefănescu)
Ana Ion
06.10.2017

La scurt timp după ce imaginea lui Codrin Ştefănescu alături de domni solizi, cu cefele rase, la Înalta Curte a făcut înconjurul Facebook-ului şi mass-media, sputnik.md, publicaţie din reţeaua de propagandă a Kremlinului, i-a făcut un portret elogios social-democratului.

Înalta Curte (Facebook)
Înalta Curte (Facebook)

Astfel, Codrin Ştefănescu este prezentat de publicaţia citată drept un politician plin de aplomb şi un fin colecţionar şi cunoscător de manuscrise rare.

"Pe lângă cunoscutele sale ieşiri publice din politică, caracterizate prin aplomb şi vehemenţă, Codrin Ştefănescu are o pasiune veche — artă şi cunoaşterea ocultă. De altfel, Codrin este unul dintre cei mai importanţi colecţionari de manuscrise şi carte rară din România.

Aseară, după mult mediatizatele aventuri de la ICCJ, Codrin a fost invitat la clubul "The Gallery", la un colocviu exclusivist, la care au participat un număr restrâns de cunoscători şi pasionaţi ai domeniului ezoteric şi ai ştiinţelor oculte", scrie sputnik.md.

"Mi-a luat mult timp să studiez manuscrise slavone", ar fi afirmat Codrin la "exclusivistul" simpozion, pledând pentru cultură.

"Cred că ar trebui să reluăm conferinţele noastre, poate că din cauza pasiunilor politice acordăm prea puţin timp spiritului, pasiunii pentru cultură — de fapt capitolelor frumoase ale vieţi", ar fi declarat Codrin Ştefănescu.

Reamintim că articolul de pe spuntnik.md a apărut la scurt timp după ce jurnalistul Mălin Bot a acuzat că a fost agresat la Înalta Curte, unde Liviu Dragnea avea proces, de "interlopi" aduşi de Codrin Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor