De ce vrea Ponta anticipate? Fost ambasador lansează un scenariu

Victor Ponta (Pro România),
Victor Ponta (Pro România), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Dacă în urmă cu trei săptămâni Victor Ponta cataloga alegerile anticipate drept imposibile, mai nou, fostul premier PSD a ajuns să declare public că nu va vota guvernul PNL, ci că-şi doreşte în schimb alegeri anticipate odată cu localele şi că acestea sunt iată, brusc, perfect posibile. De ce şi-a schimbat liderul Pro România discursul?

Potrivit fostului ambasador Ciprian Mihali, explicaţia ar fi că Ponta n-are nicio treabă cu priorităţile ţării ci vrea să prelungească criza politică pentru a putea recupera PSD.

"Ca de obicei şi dintotdeauna, Ponta nu are nicio treabă cu priorităţile ţării sau cu grijile oamenilor. Ca scamator de un cinism desăvârşit, preocuparea lui în acest moment e străvezie: să slăbească PSD până la a-l putea recupera (sublima răzbunare împotriva lui Dragnea), dar în acelaşi timp să nu permită altcuiva decât PSD să ajungă la putere. El ştie că dacă liberalii sau altcineva ajung la guvernare înaintea lui pentru el se sfârşeşte visul recuceririi PSD. Anticipatele peste şase luni, cu o criză prelungită până atunci, sunt gunoiul fertil din care se va naşte noua lui putere diafană asupra PSD şi puterea lui politică în general.

Pentru cineva care nici măcar nu şi-a dat silinţa să copieze el în propria teză de doctorat, ci a cerut altora să o facă în locul lui, sictirul total e atitudinea potrivită pentru a defini egoismul şi absenţa oricărei moralităţi şi responsabilităţi în viaţa publică", scrie, pe Facebook, Mihali.

Reamintim că Victor Ponta a anunţat astăzi că nu va vota guvernul PNL şi a pledat pentru anticipate odată cu localele, susţinând că acestea se pot realiza şi au sens pentru binele "nostru, al tuturor". Interesant este că acelaşi Ponta declara pe 3 septembrie următoarele:

"Cine vine şi zice că vor fi alegeri anticipate minte de îngheaţă apele. Cei care au făcut Constituţia au făcut astfel încât să fie aproape imposibil să fie alegeri anticipate".