De ce mor albinele şi ce înseamnă aceasta pentru omenire (video)

Albina.
Albina. (pixabay.com)

Apicultorii americani au sesizat că anual pierd un procent de 30-90 % din coloniile de albine. America în 1988 avea 5 milioane de stupi, iar acum are doar 2,5 milioane. Din 2006 fenemenul a fost numit „colapsul coloniilor” şi a afectat numeroase ţări, devenind o problemă foarte serioasă şi îngrijorătoare.

Ce anume omoară albinele? În timp ce explorăm şi analizăm cauzele, un lucru este clar: soarta oamenilor este strâns legată de a lor.

Albinele sunt foarte utile, nu doar pentru mierea şi ceara pe care ne-o oferă. Dacă albinele ar dispărea, ar fi dificil, dacă nu imposibil, să crească o mare parte din ceea ce mâncăm. Albinele polenizează toate fructele, legumele, plantele. Unii experţi spun că albinelor li se datorează una din fiecare trei înghiţituri de mâncare.

Este de reţinut citatul lui Einstein : „Dacă albinele ar muri, oamenii le-ar urma soarta câţiva ani mai târziu”.

Dar vă propun să urmărim filmul, unde vedem ce acarieni microscopici infectează traheele albinelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință