Frumuseţea „Vintage”: Vechi metode ce funcţionează

Marlyn Monroe
Marlyn Monroe (Facebook)

În această lume orice lucru sau fiinţă are o istorie care trebuie expusă şi din care putem învăţa câte ceva. Este bine să ne oprim asupra unor lucruri ce par demodate, simple sau chiar comice; toate acestea au ceva de spus, un ceva ce trebuie privit şi înţeles cu mintea curată şi doritoare de lucruri frumoase şi sănătoase. Au existat femei de-a lungul timpului, care ne-au impresionat prin modul de a se întreţine, ajungând să impună un anumit tip de frumuseţe.

Simboluri ale frumuseţii ca Marilyn Monroe şi Grace Kelly ne reamintesc de pielea lor netedă, strălucitoare şi de părul întotdeauna frumos aranjat împreună cu un surâs captivant.

Vom parcurge câteva metode de înfrumuseţare ce pot fi folosite în casă:

1. Exfoliere cu sare

Aceste frumuseţi foloseau băi cu sare ca exfoliant natural, dar acum le putem substitui cu sare de baie parfumată cu o bază de sare de mare. Aşa rezultatul nu va avea un miros dezagreabil.

2. Bicarbonatul pentru un surâs alb

Acum găsim creme dentare ce ne ajută, dar înainte bicarbonatul de sodiu era cel ce se utiliza. Această reţetă de la bunica rămâne valabilă, dar nu depăşiţi de 2 ori pe săptămână, iar gustul poate fi îmbunătăţit cu câteva picături de ulei de mentă.

3. Măşti cu fructe

În anii 60 femeile foloseau căpşunile şi sucul lor ca loţiune facială. Această reţetă se poate folosi acum adăugând fructelor un amestec de banane cu miere. Aplicaţi-o pe faţă ca o cremă antioxidantă.

4. Contur de ochi alb

Marlyn Monroe aplica un contur alb (creion alb) pe pleoapa inferioară a ochiului pentru a da profunzime privirii. Astăzi există o multitudine de culori pastel cu nualţe albe, pentru a da ochilor o "atingere" clasică şi delicată.

5. Vaselină înainte de umbre

Folosirea vaselinei permitea machiajului şi conturului de ochi să dureze mai mult. Astăzi găsim multe remedii pentru faţă ce te pot ajuta, dar pentru o urgenţă, nu uita această variantă.

6. Gheaţă pentru faţă

Joan Crawford explica cum aplica gheaţa pe faţă de 25 de ori în fiecare dimineaţă, pentru a obţine o piele fină, netedă şi strălucitoare. Acum Kate Moss aplică această metodă aproape frecvent. Executând această tehnică după o noapte nedormită, împreună cu apă şi castravete, poţi obţine o piele de supermodel.

7. Ulei de măsline pentru păr

Rita Hayworth aplica acest ulei de măsline pe păr spălat şi uscat din prosop. Părul uns era înpachetat într-un prosop timp de 20 de minute. Urma clătirea cu apă călduţă şi suc de lămâie. Această reţetă este un truc de frumuseţe infailibil, dar acum se găsesc tot felul de creme pentru păr, fără a mai trebui să uscăm părul după aplicarea lor.

8. Fard de obraz dublu

Înainte de a exista conturing, frumuseţi ca Grace Kelly utilizau două culori pentru a face să iasă în evidenţă obrajii: o culoare mai luminoasă în zona osului şi alta mai obscură în aceeaşi zonă. La această combinaţie trebuia multă atenţie pentru a obţine rezultatul scontat. Exerciţiul îşi spunea cuvântul.

Multe dintre trucurile şi obiceiurile de înfrumuseţare de la bunica, care au rezultate foarte bune, se mai păstrează încă.

Începând din antichitate şi până acum, femeile şi-au dorit tot timpul să se întreţină şi să-şi conserve frumuseţea. Voi menţiona câteva reţete ale unor frumuseţi cunoscute.

Reţete folosite de femei celebre

Cleopatra (69-30 î.e.n.) pe lângă laptele de bivoliţă mai folosea şi brânza de vaci ca mască.

Sissy (1837-1898) Frumoasa împărăteasă avea slăbiciune pentru aroma de lavandă, ce o ajuta atât fizic cât şi psihic la îndatoriile de la curte. Mirosul de lavandă are acţiune de relaxare şi dă confort organismului.

Madame de Pompadour (1721-1764), favorita lui Ludovic al XV-lea, îşi spăla faţa şi decolteul cu apă de trandafir ce o amesteca cu suc de fructe.

Acum vă dezvăluim secretul frumuseţii din secolul al XVII-lea: crema împotriva ridurilor a frumoasei Ninon De l' Enclos (1620-1705). Persoanele interesate de această cremă pot folosi faimoasa reţetă:

4 linguriţe de ulei de migdale dulci

3 linguriţe de ulei de măsline extra virgin presat la rece

1 lingură ceară de albine

1 linguriţă suc de ceapă

1 linguriţă apă de trandafiri.

Se amestecă totul fără apa de trandafir, se pune pe foc mic, amestecând până se topeşte ceara. Se ia de pe foc şi se adaugă apa de trandafir şi se pune într-un vas de sticlă. Când se răceşte, vasul se acoperă. Se aplică în fiecare noapte la culcare, iar dimineaţa se şterge cu un tampon înmuiat în Apă de Hamamelis.

Sper ca această reţetă să vă redea o piele la fel de tânără şi catifelată ca a lui Ninon.