"Dăruieşte Viaţă", premiată în prezenţa lui Iohannis şi Orban: "Pentru noi statul român a fost ca un vânător"

Oana Gheorghiu, co-fondator Asociatia „Daruieste Viata”, a primit premiul „Antreprenor pentru Romania” in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a noului premierul Ludovic Orban.
Oana Gheorghiu, co-fondator Asociatia „Daruieste Viata”, a primit premiul „Antreprenor pentru Romania” in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a noului premierul Ludovic Orban. (Screenshot)

Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, a primit, vineri, premiul „Antreprenor pentru România” în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a noului premier Ludovic Orban.

„Primul premiu ‘Antreprenor pentru România’ merge pentru Asociaţia ‘Dăruieşte Viaţă'”, a anunţat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM).

Oana Gheorghiu a mulţumit cu această ocazie tuturor celor care au susţinut proiectul construirii unui spital pentru copiii bolnavi de cancer, proiect iniţiat de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

„Va mulţumim că în aceste condiţii ostile aţi rezistat şi aţi luptat. Pentru noi, în ultimii doi ani, statul român a fost ca un vânător, aşa l-am simţit noi. Am reţinut că produceţi anual 2 miliarde profit. Dacă am calculat bine, asta înseamnă că 64 de milioane de lei ar putea merge în astfel de proiecte (construirea de spitale). Nu vă gândiţi că sunt sume mici pe care le puteţi dona, împreună suntem o forţă, împreună suntem invincibili. Dacă am reuşit să ajungem aici şi să construim un spital în ţară în care nu se poate construi nimic e pentru că dvs. ne-aţi fost alături. Noi continuăm să construim acest spital, îl facem mai mare”, a declarat Gheorghiu.

Premiul respectiv este destinat "oamenilor care schimbă lucrurile, pentru oamenii care se implică şi celor pentru care România arată cu totul altfel".

Evenimentul a avut loc în contextul în care fondatoarele asociaţiei, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, au avut un "meci" public cu fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.