Dăncilă, pusă la zid inclusiv de simpatizanţii PSD după o postare pe tema Carmen Dan

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

După ce la finele CEx-ului de luni a refuzat să dea presei răspunsuri lămuritoare referitoare la plecarea ministrului Carmen Dan din Guvern, ulterior, premierul Dăncilă a revenit cu o postare pe Facebook în care susţine că demisia acesteia este o decizie corectă, menită să facă drepate şi să restabilească încrederea în guvern.

"Vor mai urma şi altele", susţine premierul.

"I-am cerut astăzi demisia doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Este o decizie asumată, luată în urma consultărilor cu colegii din PSD, în cadrul forurilor interne. Am convingerea că este şi o decizie corectă, menită să facă dreptate şi să restabilească încrederea oamenilor în guvern, aşa cum este normal.

Vor mai urma şi altele. Şi domnului Teodor Meleşcanu i s-a retras astăzi sprijinul politic de către alianţa de guvernare, aşa încât vom avea o nouă conducere şi la Ministerul Afacerilor Externe.

Îmi doresc un guvern eficient, unul în care oamenii să aibă încredere şi să simtă că îi reprezintă. Nu avem altă menire în Executiv decât să facem ce trebuie pentru această ţară. Nu ne dictează Preşedintele ce să facem şi niciun alt actor politic sau grupare. Guvernăm pentru români şi vocea lor este singura care contează", a scris pe Facebook Dăncilă.

Anunţul premierului a fost urmat de valuri de critici, foarte multe din partea simpatizanţilor PSD din linia Dragnea-Codrin-Pleşoianu, care i-au reproşat Vioricăi Dăncilă că-i vândută lui Iohannis şi că a demis un ministru competent, care a răbdat să-şi ia "plăcuţă suedeză" la greu de la societatea civilă.

"Şi cu ministra justiţiei cum a rămas tot pentru străini lucrează nu ne orbiţi cei buni pleacă cei răi îi ţineţi vor desfintarea secţiei pentru fărădelegile celor nedrepţi deci tot noi alegători sintem pe locul doi sa va voteze iohanis noi mi mai votam psd votez singurul psedist Liviu PLESOIANU omul dreptăţi ca pe celalalt lati închis vă va veni rindul cine sapa groapa altuia va cădea cit de curînd în ea de cînd lati închis pe Dragnea cel care va ridicat la rana inalt tăceţi cum tace mutu la parlamentare în 2016 ati cistigat pe barba lui acum ati uitat", scrie, de exemplu, Brenda.

"Asta este mîna lui Iohannis dacă nu face cum zice el o ameninţă că va dispare PSD", scrie şi Elena.

Au existat şi persoane care n-au uitat marea gazare de pe 10 august şi care consideră că doar cu o demise nu se face dreptate şi care au criticat faptul că Dăncilă nu a răspuns luni la întrebările presei legate de 10 august şi de Carmen Dan.

"Priviţi-o cum fuge, nenorocita, când e întrebată despre 10 august şi Carmen Dan! Oameni buni, a fugit de la propria conferinţă!", scrie Mircea.

"Nu e deajuns, trebue să răspundă pentru măcelul 10 august! Pleacă ai noştri, vin ai noştri", adaugă Mioara.

Reamintim că ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că şi-a înaintat demisia din funcţie. Întrebată dacă PSD a cedat în faţa lui preşedintelui Klaus Iohannis care a cerut demiterea sa din funcţie, Carmen Dan a replicat: "Cred că da".

Decizia şefei MAI, aflată în mijlocul scandalului declanşat după intervenţia în forţă de la protestul din 10 august, a venit în contextul în care CEx-ul urma oricum să discute remanierea sa din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne