Dăncilă provoacă indignare: "Are discursul unui Maduro mioritic, dar uită că România nu e Venezuela"

Întreaga ţară aştepta de la premier un cuvânt pentru oamenii măcelăriţi în Piaţa Victoriei, însă Viorica Dăncilă - la prima sa ieşire publică după proteste - a preferat să ilustreze o nebunie tipică dictatorilor, similară cu ceea ce vede în Venezuela sau în Turcia, a acuzat liderul liberal Hilde Brandl.
Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Premierul Viorica Dăncilă are discursul unui Maduro mioritic, dar uită că România nu este Venezuela, şi-a exprimat nemulţumirea joi, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, liderul Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl.

"Am aşteptat de la premierul României scuze publice faţă de violenţele la care au fost supuşi cetăţeni paşnici ai României, violenţe generate de o instituţie de forţă aflată sub conducerea sa şi a ministrului de Interne. În locul scuzelor, doamna Dăncilă a reluat tezele propagandei pesediste cu lovituri de stat, manipulări, agenţi străini pregătiţi să ia cu asalt Guvernul, ce mai, toată nebunia cu care ne-au obişnuit deja aceşti oameni. Domna Dăncilă minte atunci când spune că protestatarii paşnici au dorit să ia cu asalt instituţii ale statului român şi că principala ţintă a fost Jandarmeria", a declarat Hilde Brandl.

Potrivit liderului liberal, orice om de bună credinţă a înţeles despre ce a fost vorba pe 10 august.

"Singurii care încearcă să acopere acum abuzurile şi ilegalităţile comise de forţele de ordine sunt liderii PSD care au orchestrat acel măcel care a produs mii de victime, sute dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. Premierul nu ne-a spus şi care era planul concret prin care se dorea luarea cu asalt a instituţiilor statului. Măcar Liviu Dragnea ne-a spus că unii au dorit să îl asasineze cu privirea. Întreaga ţară aştepta de la premier un cuvânt pentru oamenii măcelăriţi în Piaţa Victoriei. În loc să facă acest lucru, Dăncilă a atacat Opoziţia pe care a acuzat-o că încearcă să preia puterea prin acte de violenţă. Asta e o nebunie tipică dictatorilor, am mai văzut fix acest scenariu în Venezuela şi îl vedem mult mai aproape de noi, în Turcia", a precizat Hilde Brandl.

Şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti a opinat că şi în România, ca şi în Venezuela sau Turcia, avem lideri politici autoritari care folosesc forţa statului împotriva cetăţenilor paşnici şi apoi tot ei ţipă că are loc o lovitură de stat.

"Din păcate pentru ei, România nu este nici Venezuela şi nici Turcia. Avem instituţii puternice, iar apartenenţa la familia euro-atlantică ne oferă garanţii suplimentare. Tocmai de aceea, le solicit tuturor celor care anchetează evenimentele din 10 august să nu se teamă de politicieni şi să-şi facă meseria cu echidistanţă şi cu respect faţă de dreptate şi adevăr. În orice caz, acum este clar pentru toată lumea că Guvernul PSD-ALDE nu va asculta niciodată de vocea românilor. Este din ce în ce mai evident că urmează o perioadă critică pentru noi, ca ţară, o perioadă în care guvernanţii vor încerca să ne ducă către Est chiar cu riscul de a intra în coliziune cu românii", încheie Hilde Brandl.