Dăncilă: Preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Nu îmi e teamă să mergem în Parlament

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Premierul Dăncilă a lansat, joi, un atac dur la adresa preşedintelui Iohannis, acuzându-l pe acesta de abuz de putere şi nepăsare faţă de popor, după ce şeful statului a respins remanierea cerută de ea. Totodată, Dăncilă a ţinut să dea asigurări că nu se teme să meargă în Parlament pentru a cere votarea Guvernului, aceasta deşsi prin cooptarea unor nemulţumiti de la ALDE în noua formula a Executivului se pare ca premierul tocmai asta a încercat, sa evite votul...

"Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui, reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. Din nou preşedintele se poziţionează împotriva românilor", a susţinut Dăncilă.

Şi, în condiţiile în care aproximativ 10.000 de angajaţi din ministerele care au aparţinut ALDE nu şi-au primit salariile din cauza faptului că miniştrii demisionari - Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton - nu au lăsat, prin ordin, pe cineva în locul lor pentru a putea fi semnate statele de plată, Dăncilă a încercat să acrediteze ideea că e vina lui Iohannis că bugetarii din respectivele ministere nu au putut fi plătiţi dar că PSD a rezolvat problema.

"Dacă nu am fi găsit soluţia deblocării activităţii ministerelor prin delegarea unor atribuţii către Secretariatul General, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri şi să modificăm acte normative pentru ca oamenii din ministere şi agenţii guvernamentale să îşi poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activităţi ca să putem funcţiona. Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri, a văzut şi apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu îşi primesc banii, că este un drept fundamental şi că statul are obligaţia de a-l respecta. Din păcate însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc şi îi ameninţă oricând au ocazia, că o să le taie veniturile, însă preşedintele a dus acest lucru la un alt nivel, pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează", a declarat Dăncilă.

Declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că respinge din nou remanierea solicitată de premier şi a invitat-o pe şefa PSD să meargă cu Guvernul la vot în Parlament.

Viorica Dăncilă şi-a continuat atacurile, susţinând inclusiv că este posibil ca Iohannis să fi ales să intre "în jocul lui Tăriceanu" şi acuzând o alianţa a ipocriziei şi a distrugerii între cei doi:

"Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european, acum blochează orice efort de îmbunătăţire a imaginii României în plan extern.

Aşadar, fie domnul Iohannis s-a hotărât să adopte tăierile şi neplata ca proiect de ţară de la domnii Orban şi Cîţu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, cel căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori şi să îşi vorbească de rău propriii colegi de partid, pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieşirea de la guvernare.

Am văzut astăzi o nouă alianţă de conjunctură între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie, aceşti oameni de stat se transformă şi este o transformare urâtă, care vine din disperare şi care face rău României. Prin toate aceste lucruri pe care le fac, fie că abandonează guvernarea, fie că o blochează în fiecare săptămână, sau că vor să taie toate veniturile românilor pe care am reuşit să le creştem în ultimii trei ani, aceşti oameni s-au întors împotriva propriului popor.

Avem o opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interese personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor. Avem un preşedinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui timp de 5 ani de la Palatul Cotroceni şi care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul şi stabilitatea ţării", a susţinut Dăncilă.

La finele atacurilor lansate la adresa preşedintelui şi a fostului său aliat, Tăriceanu, Dăncilă - care, reamintim, a încercat să scape de mers cu Guvernul pentru vot în Parlament cooptând în echipă 3 persoane de la ALDE - a ţinut să dea asigurări ferme că nu se teme să meargă în faţa Legislativului. Premierul nu a precizat însă când va face acest lucru.

"Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România. Ştiu foarte bine că oamenii aşteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, aşteaptă să le plătim salariile, bursele, alocaţiile, aşteaptă să derulăm investiţiile la care ne-am angajat. Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o, cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum două zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituţie aşa cum o face preşedintele, nu fugim de responsabilitate şi nu vom da înapoi. Aceste speculaţii sunt ridicole, dar sunt utimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată.

Acest Guvern lucrează pentru România, nu împotriva ei şi, aşa cum am mai spus, voi rămâne cea căreia nu îi va fi teamă să privească în ochii românilor ştiind că nu am luat niciodată o măsură împotriva lor. Oamenii vor face diferenţa între cei care îşi apără ţara, buni români, care arată solidaritate şi responsabilitate, şi cei care preferă să acţioneze în interes propriu, chiar dacă acest lucru face rău şi aduce deservicii de imagine propriei ţări", a concluzionat Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne