Dăncilă: Pensiile speciale NU înseamnă privilegii speciale, ci recunoaşterea unor condiţii de muncă speciale

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a lăudat, joi, faptul că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a propus Parlamentului să impoziteze suplimentar pensiile speciale, precizând că măsura are loc în paralel cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor.

“Salut iniţiativa colegului nostru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în acelaşi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor”, a declarat Viorica Dăncilă.

Şefa PSD a mai precizat că pensiile speciale, care au fost criticate de o parte a clasei politice şi de către publicul larg, nu sunt altceva decât o recunoaştere a “unor condiţii de muncă sau unor restricţii speciale”, dar “NU înseamnă privilegii speciale”.

“În această cheie trebuie analizat proiectul de lege, care, sub nicio formă, nu are scopul să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeşte acest lucru”, a punctat premierul, făcând apel la “toţi membrii Parlamentului României să analizeze şi să trateze cu maximă responsabilitate această iniţiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici”.