Dăncilă nu mai trebuie să o sune pe Merkel. Volkswagen anunţă că nu caută locaţii alternative pentru uzina din Turcia

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Captura Video)

Şeful de producţie al Volkswagen, Andreas Tostmann, a anunţat, marţi, că firma germană de automobile nu caută „locaţii alternative” pentru producţia de automobile, după ce planurile privind Turcia au fost îngheţate în urma conflictului din Siria, informează Reuters.

Anunţul făcut de Andreas Tostmann vine la scurt timp după ce premierul demisionar Viorica Dăncilă se oferise să o sune pe Angela Merkel pentru a-i cere să intervină pentru ca producătorul german de automobile să prefere România, în locul Turciei sau Bulgariei pentru deschiderea unei fabrici.

La începutul acestei luni, Volkswagen anunţase că şi-a amânat decizia de a construi o fabrică de automobile în Turcia, ca urmare a criticilor internaţionale cu privire la operaţiunile militare ale ţării în Siria.

"Urmărim evoluţia lucrurilor. În prezent, planurile pentru Turcia sunt în aşteptare. Nu căutam în mod activ locaţii alternative”, a declarat Tostmann, potrivit sursei citate.

Reamintim că într-un tir de critici şi acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, premierul demisionar Viorica Dăncilă l-a făcut răspunzător pe şeful statului de faptul că firma germană Volkswagen ar putea prefera Bulgaria în locul României pentru a-şi deschide o fabrică şi a face investiţii de un miliard de euro. În opinia social-democratei, situaţia ar fi fost alta dacă Iohannis şi PNL ar fi pus o vorbă bună cerându-i lui Manfred Weber, preşedintele PPE, să susţină România în acest sens.

Aflată la o emisiune în direct la DC News, şefa PSD se oferise ca posibilă “salvatoare” a situaţiei şi promisese că va încerca să vorbească la telefon cu Angela Merkel despre această chestiune pentru a-i cere să intervină în favoarea României. Detalii aici