Dăncilă: "Este decizia ALDE dacă iese de la guvernare"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Suceava, că o remaniere guvernamentală va avea loc în septembrie şi că sunt „miniştri care trebuie să plece”, inclusiv din ALDE. De asemenea, în condiţiile în care în spaţiul public s-a vorbit în ultima perioadă despre o eventuală rupere a coaliţiei, Dăncilă a precizat că PSD îşi doreşte să continue guvernarea alături de ALDE.

„Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare, nu ne-am dorit niciodată, dar alegerea este a lor. (Ne dorim să rămânem alături de ALDE) pentru că România are nevoie de stabilitate şi atât PSD cât şi ALDE trebuie să realizeze asta. Am venit împreună cu programul de guvernare şi avem această datorie faţă de români să ne ţinem de cuvânt şi să facem ce-am promis”, a declarat premierul, citată de Realitatea.

„Nu facem evaluarea miniştrilor în funcţie de partid. Nu am terminat evaluarea. Nu cred că dacă vin în spaţiul public şi îl spun asta va fi benefic pentru continuarea acestei coaliţii. Eu cred că trebuie să lămurim lucrurile în coaliţie. Avem în ambele partide miniştri care trebuie să plece şi care trebuie să rămână”, a adăugat Dăncilă.

Declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care liderii ALDE au lansat zilele trecute pretenţia ca PSD să restructureze Guvernul pentru a lăsa 19 ministere iar 8 dintre acestea să revină ALDE şi Pro-România. De asemenea, s-a mai cerut ca PSD-ALDE să-l susţină pe Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Aceste cereri au fost respinse iar ALDE a devenit mai nunaţat în declaraţii. Totuşi, mai mulţi lideri ai formaţiunii, în frunte cu Tăriceanu, continuă declaraţiile belicoase, criticând rectificarea bugetară, funcţionarea guvernului şi susţinând că ALDE nu-şi doreşte să rămână într-o guvernare "impotentă".