Dăncilă, nemulţumită: Iohannis ne vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat dur, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti, după ce preşedintele Klaus Iohannis a acuzat că se caută vinovaţi la Bruxelles pentru lucrurile care nu merg bine în această guvernare.

"Îmi este foarte greu să comentez o astfel de afirmaţie. Domnul Iohannis ne vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece ceea ce facem bine sau ceea ce facem rău. Noi suntem stat membru al Uniunii Europene şi cred că dl. preşedinte trebuie să dea dovadă de demnitate le nivel european, să fim trataţi în mod egal cu celelalte state europene. Ceea ce nu merge bine, avem toată deschiderea de a discuta cu instituţiile europene. Dar această abordare mi se pare o abordare greşită şi lipsită de demnitate. Eu mi-am propus încă de la preluarea mandatului ca împreună cu miniştrii cabinetului meu să cerem să fim trataţi cu demnitate, ca un stat membru care are obligaţii dar are şi drepturi egale cu celelalte state membre", a declarat Viorica Dăncilă.

Şefa Executivului a catalogat această abordare drept una "greşită", precizând că Guvernul a făcut paşi importanţi pe toate domeniile astfel încât să ne aliniem normelor europene.

"Bine, mai sunt lucruri de făcut, mai avem paşi de făcut, dar am încercat, şi ca fost europarlamentar ştiu cât este de important acest lucru, să ne aliniem normelor europene dar în acelaşi timp să nu acceptăm dublu standard şi nu mă refer la dublu standard numai pe parte alimentară, pe parte de produse. Mă refer la dublu standard în modul în care suntem trataţi în Uniunea Europeană. Eu cred că România trebuie să fie tratată cu drepturi egale, să stea la masa deciziei şi ceea ce e bun pentru România să fie şi pentru alte state şi ceea ce i se cere României să fie cerut şi altor state membre", a adăugat Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne