Dăncilă: Luăm în calcul suspendarea preşedintelui

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Deşi moţiunea de cenzură a arătat că PSD nu mai taie şi spânzură în Parlament, premierul demis Viorica Dăncilă a susţinut, duminică seara, la Antena 3, că social-democraţii iau în calcul o eventuală suspendare a preşedintelui României. Dăncilă a lansat cu acest prilej un atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis pe care îl acuză, printre altele, că „a divizat societatea şi s-a comportat anticonstituţional”.

„Preşedintele României trebuie să îşi reprezinte ţara, nu anumite persoane. Preşedintele României trebuie să acţioneze în beneficiul ţării, nu pentru a impune membri de partid în anumite funcţii la nivel european. Eu cred că preşedintele merge din greşeală în greşeală […] Preşedintele României, prin ceea ce a făcut aici în România, a făcut o divizare a societăţii şi s-a comportat anticonstituţional şi duce această ruşine a comportamentului său la Bruxelles”, a afirmat prim-ministrul demis.

Întrebată de ce nu este suspendat preşedintele dacă încalcă Constituţia, Viorica Dăncilă a replicat că ia în calcul posibilitatea unui asemenea demers.

„Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei, luăm în calcul şi suspendarea preşedintelui . […] Atâta timp cât preşedintele, care trebuie să fie un model pentru ceilalţi, încalcă legea fundamentală, normal ar fi să începem demersurile pentru suspendare, dar sunt un om căruia îmi pasă de această ţară şi de ce se întâmplă. Dacă venim cu suspendarea, îmi e teamă că vom arunca ţara în haos”, a precizat liderul PSD.