Dăncilă, încântată după ce PSD l-a impus pe Meleşcanu la şefia Senatului

Viorica Dancilă
Viorica Dancilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă adresează felicitări senatorului ALDE Teodor Meleşcanu, după ce acesta a fost ales, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului.

Totodată, în contextul în care social-democraţii au arătat că au majoritatea la Senat iar 3-4 senatori ALDE s-au poziţionat contra poziţiei oficiale a lui Tăriceanu şi au votat pentru Meleşcanu, Dăncilă se declară încrezătoare că va primi voturile necesare pentru reconfirmarea guvernului său.

"Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou guvern.

Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi - precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări - confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor.

În ciuda tuturor speculaţiilor şi a atacurilor candidaţilor de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului faţă de români şi al împlinirii promisiunilor făcute" scrie, pe Facebook, Dăncilă.

Reamintim, apropo de respectul pentru români, că Teodor Meleşcanu este perceput de parte din societatea civilă drept "artizanul" cozilor uriaşe la care au stat românii din diaspora pentru a putea vota, atât în 2014 cât şi în 2019 la europarlamentare.

Astăzi, Meleşcanu, unul dintre cei mai controversaţi foşti miniştri de Externe, a fost ales la şefia Senatului la propunerea PSD. Meleşcanu a întrunit 73 de voturi, dintre care 67 ale PSD. Alte 3-4 ar veni de la ALDE, aceasta deşi recomandarea oficială pentru senatorii din partidul lui Tăriceanu era să o sprijine pe candidata PNL-ului, Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne