Dăncilă încă nu s-a hotărât dacă merge marţi peste Iohannis: "Îi văd aşa de speriaţi pe liberali"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Prezidenţiabila PSD, Viorica Dăncilă, a susţinut luni că va analiza şi va decide, împreună cu cei din echipa sa de campanie, dacă va merge sau nu la dezbaterea organizată marţi de Klaus Iohannis şi PNL, dezbatere la care ea nu a fost invitată, ba dimpotrivă, unde i s-a transmis tranşant că nu este binevenită.

Dăncilă a mai susţinut că liberalii care, reamintim, au reiterat ideea că şeful statului nu are ce vorbi cu reprezentanta unui partid care a lovit la temelia statului, sunt speriaţi de ideea ca ea ar putea merge acolo

"Îi văd aşa de speriaţi (pe cei de la PNL - n.r.), am văzut astăzi pentru faptul că numai s-a luat în calcul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai preşedintelui şi au jignit, au venit cu un atac, nu are ce să caute. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante (de a merge şi de a nu merge la dezbatere - n.r.) analizăm şi vedem", a declarat Dăncilă, citată de Agerpres, la TVR.

Întrebată dacă va merge să forţeze intrarea la Biblioteca Centrală Universitară, unde va avea loc dezbaterea PNL, Dăncilă a răspuns:

"Nu mă vedeţi pe mine îmbrâncindu-mă cu cineva, sau lucruri de genul acesta, pentru că eu întotdeauna am respectat, pentru că ştiu că respectul impune respect".

Prezidenţiabila PSD a reluat leitmotivul dezbaterii pe care Iohannis i-a refuzat-o constant, susţinând că ar fi fost normal ca în această campanie electorală să fie organizată o dezbatere la care să participe ambii candidaţi din turul al doilea.

"Important este că această dezbatere arată ce a făcut sau ce nu a făcut Klaus Iohannis în cinci ani de mandat, ce a făcut Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier şi puteam fiecare dintre noi să arătăm cu ce proiect venim în faţa românilor şi să răspundem întrebărilor de la presă, nu în mod limitat, tuturor celor prezenţi, pentru că aşa este normal", a declarat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni că, dacă Vasilica Viorica Dăncilă se va prezenta, marţi, la Biblioteca Centrală Universitară acolo unde urmează să aibă loc dezbaterea şefului statului cu jurnaliştii, aceasta nu va fi primită de staff-ul PNL.

"Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat Klaus Iohannis.

De altfel, preşedintele Iohannis a declarat în repetate rânduri că refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, căci nu are ce discuta cu reprezentanta unui partid care timp de trei ani de zile a făcut rău românilor. Preşedintele a precizat însă că va organiza o dezbatere la care să răspundă la întrebări, dezbatere cu formatori de opinie, jurnalişti şi politologi. Aceasta va fi găzduită marţi de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne