Dăncilă, înainte de prezidenţiale: Voi merge în piaţă, la mall. E ultima carte a acestui partid. Să o jucăm bine

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Preşedinte al PSD şi candidată a partidului pentru Cotroceni, Viorica Dăncilă le-a transmis, vineri, liderilor formaţiunii întruniţi în CEx, că social-democraţii trebuie să iasă printre oameni, să meargă la evenimente, să-i atragă pe tineri alături de ei căci dacă PSD va obţine un scor sub 25% la alegerile prezidenţiale va fi un dezastru, reiese dintr-o stenogramă a discuţiilor publicată de Digi24.ro

Dăncilă a mai susţinut că ea însăşi va merge la piaţă, la mall, oriunde va fi necesar, şi că nu e cazul ca social-democraţii să se teamă de protestatari căci sunt puţini.

Redăm stenograma, potrivit sursei citate:

”Trebuie să ieşim între oameni şi trebuie să avem anumite evenimente la care să participăm. Vom anunţa din timp şi vom putea participa la aceste evenimente. Vreau ca PSD să se mişte foarte bine în această campanie pe regiuni, pe judeţe. Eu cred că avem o mare nevoie de implicare. Vreau să atragem alături de noi tinerii, să mergem în judeţe şi să vorbim cu ei.

Trebuie să ne întâlnim cu tineretul şi să conectăm organizaţia la mediul online.

Eu sper că fiecare şef de organizaţie se va implica. Ei ştiu cum se face campanie electorală, să meargă peste tot, în localităţi, comune.

Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru.

Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru...

Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine.

Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă.

Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o - să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini.

Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva!

Trebuie să ne revenim, trebuie să avem o abordare foarte serioasă pentru că trebuie să ne gândim şi la locale şi la parlamentare.

Ce garanţie le putem da dacă noi nu obţinem un scor bun? Eu cred că acest partid poate şi dumneavoastră toţi din această sală puteţi să vă implicaţi şi să revenim ce am fost.

Să lăsăm deoparte orgoliile până după alegeri. După alegeri fiecare poate să ia în considerare ce vrea. Eu cred că partidul e mai important decât orgoliile personale.

Trebuie să avem grijă în judeţele mari. Degeaba câştigăm în patru judeţe dacă pierdem în judeţele mari.

Este foarte important că alături de noi sunt cât mai multe forţe. Am vorbit deja cu mai multe sindicate, sunt foarte mulţi care vor să vină să ni se alăture, inclusiv partide care nu sunt parlamentare. Trebuie să luăm în calcul orice oportunitate.

Vreau să îi readuc în partid pe toţi cei care au fost daţi afară. Nu cei care au plecat, ci cei care au fost daţi afară. Trebuie să reclădim partidul.

Este un moment de cotitură pentru PSD. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi să pierdem şi să câştige USR-ul. Nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Haideţi să câştigăm!”

Paul Stănescu:

”Trebuie să vedem ce putem face la modul realist. Pornim de la o realitate, degeaba îmi asum eu lider de organizaţie un angajament. Nu ne ascultă nimeni, trebuie să ne asculte cineva.”

Viorica Dăncilă:

”Trebuie să mai facem sondaje. Să vedem cum stăm. Să vedem cum este realitatea.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne