Dăncilă, "explicaţii" după ce în spaţiul public au irupt înregistrările cu ea vorbind despre dosare

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Dăncilă a susţinut miercuri, după ce în spaţiul public a irupt o înregistrare făcută pe ascuns în care ea le spunea colegilor din PSD că adevărata miză a moţiunii de cenzură ar fi „dosarele (judiciare), Secţia Specială şi numirea procurorilor că, de fapt, a vrut să dea un mesaj că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, relatează Mediafax.

„Eu am spus, am vorbit de Secţia Specială, pentru că după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei, eu am spus că nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei, nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, nici pentru alt motiv”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că „dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor” şi a susţinut că de fapt a vrut să dea un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. De asemenea, Dăncilă a lansat şi un atac la Iohannis.

„Categoric că mizele sunt legate şi de aceste lucruri. Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor. Ăsta este rolul. Ştiţi foarte bine. Eu nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic, chiar am subliniat că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. După cum ştiţi preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Reacţia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le spunea colegilor din PSD că adevărata miză a moţiunii de cenzură ar fi „dosarele (judiciare), Secţia Specială şi numirea procurorilor”. Această înregistrare a fost văzută de parte din presă drept o ameninţare voalată din partea liderei PSD, astfel încât colegii săi să nu fie tentaţi să voteze moţiunea.

Ulterior apariţiei în presă a acestei declaraţii, şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut plenului şi şefei instituţiei Liei Savonea să sesizeze Curtea Constituţională apreciind că prin afirmaţiile ei lidera PSD „ştirbeşte independenţa autorităţii judecătoreşti”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne