Dăncilă, despre Ponta: A pierdut alegerile fiind arogant. Când era preşedinte, nu se lua de baroni. Nu a învăţat nimic

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

În cadrul declaraţiilor de presă făcute la finalul CEx-ului PSD de luni, premierul Viorica Dăncilă s-a arătat destul de rezervată în răspunsurile date reporterilor privind cooptarea Pro România la guvernare. Pe de altă parte, în cadrul CEx-ului, Dăncilă a avut aprecieri extrem de critice la adresa lui Victor Ponta, afirmând printre altele că acesta “a pierdut alegerile fiind arogant”, reiese din stenograme publicate de Realitatea TV care redau discuţiile din şedinţa liderilor PSD.

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a afirmat că discuţia cu Victor Ponta nu a mers aşa cum şi-ar fi dorit, căci “PSD ar fi pierdut prea mult”: ALDE şi Pro România voiau 9 ministere, social-democraţii rămânând doar cu 10.

Redăm stenograma publicată de Realitatea TV:

Viorica Dăncilă: Am vrut reorganizare. Asta presupunea intrarea Pro România la guvernare. Am avut o discuţie cu Victor Ponta. Discuţia nu a fost cum am vrut, PSD pierdea prea mult. ALDE şi Pro România voiau nouă ministere, iar PSD ar fi rămas doar cu 10. Vreau opinia CEX despre o colaborare cu Pro România. Dar ne putem trezi că dacă intră acum la guvernare în toamnă vor să plece. Ce ne facem?

Olguţa Vasilescu: Dăm prea multă atenţie Pro România. Ne fură parlamentari. Şi au făcut 5%.

Paul Stănescu: Pe Ponta îl ştim toţi. E lipsit de caracter.

Viorica Dăncilă: Ponta a pierdut alegerile fiind arogant. Când Ponta era preşedinte, nu se lua de baroni. Nu a învăţat nimic.

Reamintim că în cadrul conferinţei de presă de luni seara, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că a avut o discuţie cu Ponta despre cooptarea Pro România la Guvernare dar că nu a fost nimic “punctual” şi a adăugat că declaraţiile liderului Pro România “au nemulţumit PSD şi au condus la această reticenţă în a coopta la guvernare” partidul acestuia.