Dăncilă: Dacă şase partide nu reuşesc să creeze o majoritate, o vom crea noi. Avem mulţi în PSD care pot fi premier

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a afirmat, luni, în cadrul unor declaraţii la Parlament, că PSD preferă pentru moment să rămână în opoziţie dar, dacă cele şase formaţiuni politice implicate în dărâmarea Guvernului nu vor reuşi să creeze o majoritate, atunci desigur că social-democraţii vor încerca să creeze una.

“Este adevărat că în momentul în care şase formaţiuni politice nu reuşesc să creeze o majoritate, vom încerca noi să creăm o majoritate. Dar deocamdată noi suntem în Opoziţie şi lăsăm pe cei care au dărâmat acest Guvern să vină cu o soluţie şi cred că cel care trebuie să regleze această situaţie este preşedintele Iohannis, care este şi autorul a ceea ce s-a întâmplat. Ştim foarte bine ca preşedintele Iohannis a cerut demiterea Guvernului, s-a implicat pentru demiterea Guvernului şi s-a comportat ca un preşedinte de facto al PNL”, a afirmat Dăncilă.

Întrebată de jurnalişti dacă social-democraţii vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier în cazul în care primul Guvern Orban nu va trece, Viorica Dăncilă a răspuns că nu.

“Nu. Lăsăm şi a doua oară, să vedem ce pot să facă. […] Vom vedea. Vom lua decizia. Haideţi să pornim de la buna credinţă că vor reuşi să creeze o majoritate şi să treacă acest Guvern”, a declarat şefa guvernului interimar.

Preşedinta PSD a fost întrebată de presă dacă există o altă propunere de premier din partea PSD în afară de persoana sa. Dăncilă a răspuns iniţial cu o întrebare retorică: “Dar de ce trebuie să fiu eu?”.

“În PSD sunt mai mulţi colegi sau colege care pot fi premier. Eu am fost premier. Acum, dacă vom forma o majoritate bineînţeles că poate fi şi un alt nume, nu neapărat eu. Eu sper să merg la Palatul Cotroceni şi atunci la Palatul Victoria să fie o altă propunere de premier”, a replicat Viorica Dăncilă.

În final şefa PSD a precizat că premierul va fi numit de către “cel care va face o majoritate”.