Dăncilă dă socoteală la Strasbourg. Situaţia din România, pe agenda Parlamentului European

La nici trei săptămâni după decizia de sancţionare a Ungariei, situaţia din România, stat devenit sub conducerea PSD-ului copil problemă al UE, va fi dezbătută în Parlamentul European.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

În prag de preluare a preşedinţiei UE, premierul Dăncilă este chemată în Parlamentul European, nu în vederea pregătirii acestui eveniment ci pentru a răspunde întrebărilor legate de situaţia statului de drept în România. Mai exact, Parlamentul European organizează, în perioada 1-4 octombrie, dezbateri la care este invitată şi Viorica Dăncilă, urmând ca trei săptămâni mai târziu, forul european să adopte şi o rezoluţie cu privire la ţara noastră.

”Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).

Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situaţia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, anunţă, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Reamintim că situaţia României va fi discutată în contextul în care din ce în ce mai mulţi oficiali europeni încep să plaseze România în rândul ţârilor problemă ce alunecă pe panta iliberalismului. De exemplu, Günther Oettinger, Comisarul european pentru Buget, sugera recent că România, Ungaria, Polonia şi Italia doresc slăbirea proiectului european, care s-ar afla „în pericol de moarte”, scrie Politico.

Pe fundalul acestor îngrijorări legate de modul în care involuează situaţia în estul Europei, Parlamentul European a votat miercuri declanşarea procedurilor pentru sancţionarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept şi va începe procedurile pentru acţionarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot al ţării.

Principalele acuzaţii la adresa Guvernului Ungariei sunt: a îndepărtat din funcţii judecătorii independenţi, a redus la tăcere presa liberă şi a luat la ţintă societatea civilă.

Reamintim că nici România nu stă prea strălucit. Astfel, ţările UE şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorările faţă de modificările Legilor justiţiei şi Codurilor penale, îngrijorări ironizate public de unii dintre mai-marii PSD. Mai mult, ţara noastră a intrat din nou în vizorul UE după Jandarmeriadă, imaginile cu oamenii gazaţi şi bătuţi deşi ţineau mâinile sus în semn de non-violenţă făcând înconjurul lumii. Mai trebuie remarcat şi că unii dintre greii puterii, precum Darius Vâlcov, Liviu Pop şi Olguţa Vasilescu nu s-au sfiit, ba dimpotrivă, să lanseze remarci/postări insultătoare la adresa unor ţări partenere, în special la adresa Germaniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne