Dăncilă: Cum ne explicăm această atitudine de comunist a domnului Iohannis?

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Într-o nouă conferinţă de presă la sediul PSD din Kiseleff, fostul premier Viorica Dăncilă s-a dezlănţuit din nou, joi seară, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, contracandidatul său în cursa pentru Cotroceni.

"Cum se explică că la 30 de ani de la căderea comunismului avem un preşedinte antieuropean, un preşedinte dictator, un preşedinte care vrea să ne întoarcă în comunism. Avem un preşedinte care spune că cea mai mare realizare e schimbarea unui guvern. Deci cea mai mare realizare a preşedintelui e încălcarea Constituţiei. Conform Constituţiei, preşedintele României nu are voie să se implice în schimbarea unui Guvern, trebuie să respecte separarea puterilor în stat. Cum ne explicăm această atitudine de comunist a domnului Iohannis? Un preşedinte care are un discurs extremist: să scăpăm de pesedişti. Păi în Uniunea Europeană, într-un stat membru al UE, vii cu un discurs extremist?", a precizat Viorica Dăncilă.

Şefa PSD îi cere explicaţii lui Iohannis pentru acest comportament "care nu respectă legea fundamentală".

"În 5 ani de zile principalul obiectiv a fost ca să dărâme un Guvern, înseamnă că ne întoarcem în comunism. Eu cred că principalul obiectiv al preşedintelui trebuia să facă referire la Schengen, la eliminarea vizelor pentru SUA, la bunele relaţii pe care trebui să le avem cu statele membre şi statele terţe, la modul în care a susţinut România în Consiliul European. Acestea trebuiau să fie obiectivele preşedintelui, obiective de politică externă şi securitate naţioanală. Obiectivele mele de fiecare dată s-au raportat la oameni şi de fiecare dată am luat decizii pentru oameni", a declarat Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne