Dăncilă, atac la Iohannis: "Dacă a obţinut şase case prin meditaţii, să dea reţeta profesorilor din România"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Ieşită în conferinţă de presă după un CEx cu scântei, în care s-a plâns că europarlamentarul Claudiu Manda ar fi zis că nu se pot câştiga alegerile "cu o proastă", ex-premierul Dăncilă s-a lansat în noi atacuri la adresa contracandidatului său, Klaus Iohannis.

Mai exact, Dăncilă - lider peste un partid zguduit de numeroase scandaluri de corupţie, de exemplu, ultimul lider, Dragnea, a intrat la închisoare în timp ce încă era preşedinte PSD - i-a sugerat preşedintelui Iohannis că înainte să vorbească despre corupţie şi justiţie să se uite în curtea lui.

De asemenea, prezidenţiabila PSD a transmis că Iohannis are probleme penale şi că ar trebui să vină în spaţiul public şi să spună cum şi-a cumpărat cele 6 case.

Redăm dialogul Dăncilă - presă pe acest subiect

Dăncilă: La noi nu mai este o problemă cu justiţia. Cei care vor să vorbească de corupţi şi de justiţie trebuie să se uite în grădina proprie.

Vorbim acum de doi candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. Unul care are probleme penale, care trebuie să justifice de ce nu a returnat banii pe care îi datorează statului român sau de ce are şase case, şi un candidat care nu are niciun fel de problemă penală. Şi cred că aceasta ar trebui să fie abordarea, dacă există o abordare corectă. [...]

Reporter: [...] procesul cu locuinţele domnului Iohannis?

Dăncilă: Parcă astăzi a fost proces, pe 12. În momentul în care sunt totuşi şase case pe care le obţii prin meditaţii cred că ar trebui să dea reţeta tuturor profesorilor din România pentru că este un lucru într-adevăr extraordinar şi faptul că nu poţi să justifici acest lucru şi faptul că ai nişte fonduri pe care trebuie să le returnezi statului român şi nu le returnezi - şi domnul Teodorovici poate da mult mai multe detalii legate de acest aspect - asta înseamnă că sunt nişte probleme pe care domnul Iohannis să le lămurească, să vină în spaţiul public, să vină în faţa televiziunilor şi să spună: 'Aşa am putut să realizez acest obiectiv al meu, cele 6 case, aşa... nu prin ghinion şi prin ce muncă am obţinut cele şase case', pentru că poate fi o reţetă pentru foarte mulţi români care îşi doresc şase case şi nu au niciuna. Asta este prima problemă.