Dăncilă anunţă o vizită în SUA cu “o componentă economică puternică”

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, marţi, că în perioada 22-29 septembrie se va afla într-o vizită de lucru în SUA pentru a se întâlni cu diverşi oficiali, printre care şi vicepreşedintele american Mike Pence. Şefa PSD a mai precizat că vizita de lucru va avea şi o componentă economică puternică.

“Consolidăm relaţiile cu state membre ale Uniunii Europene, dar în acelaşi timp aprofundăm Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii. Duminică voi începe o vizită de lucru în SUA, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, în cadrul căreia voi avea întâlniri cu oficiali americani. Vizita de lucru va avea şi o componentă economică puternică şi va fi un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România”, a declarat Dăncilă înaintea şedinţei de Guvern.

De asemenea, potrivit unor surse citate de Mediafax, în 27 septembrie, la New York, premierul Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa la un eveniment organizat de Camera de Comerţ Româno-Americană.

Sursele citate au mai susţinut că, în timpul întâlnirii Pence-Dăncilă, ar urma să fie semnat un acord în domeniul energetic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne