Dancă, avertisment pentru oamenii PSD-ului: Cei care comit astfel de fapte în ziua votului riscă închisoarea

Ionel Dancă
Ionel Dancă (Epoch Times România)

Cu o zi înainte de alegerile europarlamentare şi de referendumul pentru justiţie, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, că cetăţenii deja au semnalat pe site-ul lansat de liberali, www.opreştefrauda.ro, numeroase abuzuri şi deficienţe, unele majore, în ceea ce priveşte scrutinul.

"Principala problemă care ne-a fost semnalată este cea legată de adresa secţiei de votare în care este arondată persoana care doreşte să-şi exprime votul. Din cauza restricţiei impuse în lege privind obligaţia de a vota în localitatea de domiciliu, doar la secţia de votare arondată şi din cauza modificărilor şi schimbărilor apărute peste noapte în ceea ce priveşte adresele secţiilor de votare la care sunt arondaţi cetăţenii, multe persoane ne-au semnalat faptul că nu ştiu, astăzi, unde trebuie să meargă ca să voteze. Există o adresă unde cetăţenii pot afla localitatea, locaţia în care trebuie să voteze şi aceasta este www.registrulelectoral.ro şi facem noi, PNL, această informare, această campanie de informare pe care trebuia să o asigure autorităţile responsabile de organizarea scrutinului de duminică", a declarat Ionel Dancă.

Liberalii invită cetăţenii să intre pe www.registrulelectoral.ro şi să introducă numele şi CNP-ul pentru a afla adresa secţiei de votare la care sunt arondaţi.

"Din păcate, nu mulţi cetăţeni pot folosi acest instrument şi de aceea, facem un apel tuturor cetăţenilor cu iniţiativă, care doresc o participare la acest scrutin electoral pentru alegerile europene şi pentru referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis, din propria iniţiativă, să ajute la informarea celorlalţi cetăţeni pentru participarea la acest vot. Facem apel la primari, la administratorii de bloc şi la orice cetăţean care poate ajuta în acest sens, să afişeze la fiecare scară de bloc adresa secţiei de votare la care este arondată strada respectivă. De asemenea, în localităţile rurale sau periurbane, invităm cetăţenii să indice şi să ajute la informarea celor care vor să participe la vot informând asupra adresei secţiei de votare la care îşi pot exprima votul. Mai sunt 24 de ore până la exprimarea votului şi în momentul de faţă nu există indicatoare nici în localităţile urbane, nici în localităţile rurale, indicatoare eficiente, poziţionate în loc vizibil pentru cetăţeni astfel încât, să se informeze unde este adresa la care pot să-şi exprime votul", a continuat Ionel Dancă.

În acest context, liderul PNL solicită primăriilor, autorităţilor publice locale, să ia toate măsurile şi să informeze cetăţenii cu privire la aceste secţii de votare.

"Încă o observaţie pentru cei care vor participa la votul de duminică, atât la alegerile europene cât şi la referendum, ne-a fost semnalată o altă chichiţă care ar putea obstrucţiona rezultatul votului. Cetăţenii trebuie să ştie că după ce solicită buletinul de vot pentru alegerile europene şi cele două buletine de vot pentru referendum, după exprimarea votului trebuie să semneze pentru prezenţa la vot, altfel, nu este luat în considerare votul la prezenţă. Deci, aşadar, facem un apel către cetăţeni, să fie atenţi şi să semneze, după exprimarea votului, listele pentru referendum, acolo unde apare numele lor, ca şi-au exprimat votul şi au fost prezenţi. Toate aceste probleme, din păcate, ne arată că autorităţile responsabile de buna organizare a scrutinului de duminică, încă de la început, şi-au dorit boicotarea acestui scrutin, în special în ceea ce priveşte referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis. De la prima tentativă de obstrucţionare a acestui referendum, prin OUG pusă în dezbaterea publică de Guvern, până la cenzura instituită de CNA în ceea ce priveşte difuzarea clipului de promovare a referendumului, a preşedintelui şi la modul în care Autoritatea Electorală Permanentă a înţeles să informeze cetăţenii cu privire la scrutinul care va avea loc duminică, legat de referendum, odată cu alegerile europarlamentare", a precizat Ionel Dancă.

De aceea este important, în viziunea liberalului, ca cetăţenii să se informeze, să aibă iniţiativă şi să participe în număr mare la acest vot pentru că autorităţile publice, din păcate, cele care astăzi guvernează România, nu-şi doresc o prezenţă mare la acest vot.

"De asemenea, facem un apel către Poliţie şi Jandarmerie, pentru că avem numeroase sesizări privind tentativele de fraudă, abuzurile comise în ceea ce priveşte exprimarea votului de mâine. Pe site-ul www.opreştefrauda.ro, vom pune la dispoziţia cetăţenilor un formular pentru plângeri penale, acolo unde constată că se încalcă legea şi o să vă ofer câteva exemple primite în ultimele ore, câteva sesizări primite în ultimele ore, de posibile fraude care se pregătesc în acest moment, la scrutinul de mâine. Este cunoscut deja cazul în presă, al unui medic din judeţul Dolj, localitatea Botoşeşti-Paia, unde primarul PSD i-a cerut adeverinţe false pentru urna mobilă. Îl anunţăm pe acest primar că deja am depus denunţ la poliţie pentru acest abuz şi avertizăm pe ceilalţi primari care au în intenţie să comită astfel de abuzuri, că suntem pregătiţi pentru plângeri penale împotriva lor. Tot în judeţul Dolj, la Craiova, angajaţii companiilor din subordinea primăriei sunt ameninţaţi, dacă vor vota la referendum, că vor fi daţi afară şi sunt ameninţaţi spunându-li-se ca listele de prezenţă la referendum pot fi verificate şi astfel pot fi identificaţi cei care au votat la referendum şi vor fi daţi afară. Mâine, la ora 10:00, în cartierul Craioviţa, vor fi adunaţi angajaţii de la Regia de Salubritate, din Craiova, unde, vor fi instruiţi să nu voteze la referendumul convocat de preşedinte, altfel vor fi daţi afară. De asemenea, pentru că mulţi dintre angajaţii Regiei de Salubritate sunt din localităţile învecinate, sunt chemaţi la Craiova, pentru a vota la Craiova, pentru a fi controlat votul lor. La fel se întâmplă şi cu angajaţii de la compania de apă din Craiova", a afirmat Ionel Dancă.

Având în vedere situaţiile semnalate, purtătorul de cuvânt al PNL a transmis un mesaj tranşant: "Avertizăm pe cei care comit astfel de fapte în ziua votului, că este o faptă penală şi riscă închisoarea. Să nu-şi pună pielea la bătaie, la ordinul PSD, la ordinul unui condamnat penal pentru fraudă electorală pentru că vor păţi la fel, vor fi anchetaţi, condamnaţi pentru toate faptele lor penale, nu vor scăpa nepedepsiţi".

"În Giurgiu, de asemenea, angajaţii din companiile din sectorul energetic, controlate de ALDE, sunt anunţaţi să fie pregătiţi pentru deplasare în teritoriu, în judeţul Giurgiu, în ziua votului, pentru a face campanie şi pentru a transporta oamenii la vot, cu maşinile companiei de serviciu. Avem un caz de la Electrica Serv, unde ştim că aceşti angajaţi au fost informaţi că trebuie să desfăşoare aceste acţiuni în ziua votului, în judeţul Giurgiu. Deci, ALDE, acest PSD mai mic foloseşte aceleaşi tehnici şi aceleaşi instrumente de şantaj şi de fraudă electorală învăţată de la fraţii lor mai mari din PSD. Şi ei vor avea aceeaşi soartă, nu vor scăpa nepedepsiţi. A reapărut în multe locuri din ţară practica votului pe bani. În comuna Piatra din judeţul Teleorman, la Slatina în Olt, li se promite cetăţenilor 100 de lei pentru un vot pentru PSD şi să nu voteze la referendum şi sunt puşi să jure pe Biblie şi să li se arate poza cu buletinul de vot. Cerem observatorilor din secţiile de votare să fie atenţi şi să prevină o astfel de practică cu poza buletinului de vot. Mai mult, sunt, din păcate, şi angajatori fie de stat, fie privaţi, care de teama pierderii unor sinecuri primite de la PSD, obstrucţionează exprimarea votului de către angajaţii lor. La Beiuş, angajaţilor unei companii, li s-au reţinut cărţile de identitate. La Caraş-Severin sau la Işalniţa în Dolj, li se promit 100 de lei pentru un vot pentru PSD. Este o faptă penală mituirea electorală şi toţi cei care au informaţii în acest sens îi chemăm să facă plângeri penale împotriva celor care vor să îi mituiască", a punctat Ionel Dancă.

Cetăţenii sunt invitaţi să semnaleze în continuare astfel de abuzuri şi tentative de fraudă, chiar dacă, potrivit liberalului, în anumite cazuri deja semnalate autorităţile se fac că plouă.

"Am prezentat ieri cazul de la Suceava. Un inspector şcolar care ameninţă un director de şcoală că dacă nu se linişteşte şi mai face politică în sat, în comună, iar PSD-ul nu ia sub media pe judeţ, va fi dat afară din toamnă. Am cerut ministrului Educaţiei şi cer, din nou, ministrului Educaţiei, să-l demită pe acest inspector şcolar înainte de a vedea dacă PSD a făcut sub media pe judeţ. Este o practică comunistă, râncedă, care trebuie stârpită, doamna Andronescu, şi nu puteţi să toleraţi aşa ceva în sistemul de educaţie. La Vrancea, dimpotrivă, baronul Oprişan, nu numai că a recunoscut şi a admis că a adunat elevii de clasa XII-a din municipiul Focşani la evenimente în care li s-au împărţit cărţi cu semnătura lui, a făcut plângere la Poliţie şi la Parchet, pentru identificarea autorilor acestui filmuleţ prezentat pe www.opreştefrauda.ro. Cât de nenorocit să fi, domnule Oprişan, să îţi baţi joc de nişte copii care în aceste zile trebuie să îşi pregătească examenele de Bacalaureat şi să îi ameninţi cu plângeri la Poliţie şi la Parchetul General, să îi stresezi doar pentru că cineva, pe moşia ta, a îndrăznit să filmeze un eveniment în care făceaţi propagandă electorală interzisă. Cât de nenorocit poţi să fi, domnule Oprişan, să îţi baţi joc de acest copil? Vom oferi asistenţă juridică copiilor, părinţiilor, tuturor celor care doresc în continuare să ducă războiul acesta din Vrancea, care va avea un singur rezultat: Oprişan la lada de gunoi a istoriei. Vrancea nu va mai putea sta sub piciorul baronului PSD şi de acest lucru îi este teamă baronului Oprişan şi de acest lucru nu va scăpa după rezultatul votului de duminică", a conchis Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne