Dana Budeanu, vizată de un dosar penal după ce a incitat bărbaţii să "altoiască" femeile. Ce zic procurorii

La trei luni după ce Dana Budeanu incita bărbaţii să altoiască femeile, procurorii urmăresc penal fapta, dar nu găsesc autoarea. Clipul e tot pe YouTube.
Dana Budeanu
Dana Budeanu (Facebook)
Andrei Pricopie
12.06.2020

În timp ce vloggerul Alexandru Bălan "Colo" a fost plasat miercuri sub control judiciar pentru instigare la viol contra unor minore, o altă persoană cu notorietate, creatoarea de modă Dana Budeanu a rămas nederanjată de autorităţi, deşi în urmă cu trei luni îndemna bărbaţii la violenţă contra femeilor, într-o emisiune online. Procurorii declară pentru Libertatea că stadiul anchetei este in rem, adică se cercetează fapta, dar nu există încă un suspect, dezvăluie Libertatea.

"În secunda aia, tre să iei un pumn, să-i spargi gura, bă", spunea creatoarea de modă Dana Budeanu în episodul 18 al emisiunii ei online, publicată pe YouTube la mijlocul lui martie, la începutul pandemiei. Dana Budeanu i-a sfătuit atunci pe bărbaţi cum să "altoiască" femeile, chiar şi "preventiv", redescoperindu-şi, în felul ăsta, instinctul masculin. Nu doar că aceştia şi-ar recuceri astfel bărbăţia, dar ar face un bine societăţii şi ar instala frica în femei, a mai sugerat designerul vestimentar.

La trei luni distanţă de acel moment, procurorii au declarat pentru Libertatea că nu există nici un suspect în dosarul deschis în urma unei plângeri făcute de Centrul Filia pe 20 martie. "Acest caz vizează fapte care incită publicul la ură şi discriminare împotriva femeilor (art. 369 din Codul Penal)", a precizat Centrul Filia.

Alte zeci de femei au depus plângere la Parchet împotriva creatoarei de modă, sub îndemnul celor de la Centrul Filia. "Există un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului. Se efectuează cercetări", a declarat pentru Libertatea Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

"Stadiul anchetei este in rem. S-a început urmărirea penală cu privire la faptă, dar nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale. În acest moment, nu există nici un suspect în cauză. Se efectuează cercetări pentru a se afla adevărul şi a fi stabilite toate circumstanţele cauzei", a adăugat procurorul.

"Ăsta-i instinctul masculin. Ele trebuie altoite, bă! «Instigi la violenţă!». Nu instig, tâmpito, sunt figuri de stil. Deci asta, acuma urmează o figură de stil: altoială, bam bam bam. Ştiţi ce e aia altoială? O figură de stil. Figura se numeşte altoi. Nu există, bă, non-stop. Şi preventiv. Nu se poate să ajungi sclavet". (Dana Budeanu)

Materialul video a fost publicat pe 16 martie şi a fost urmărit de atunci de aproape 490.000 de oameni, de 6 ori mai mulţi decât cel care i-a adus un dosar penal vloggerului "Colo".

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor