Dan Voiculescu dă în judecată mai mulţi jurnalişti şi Curtea de Apel Bucureşti

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, a pornit o adevărată cruciadă juridică împotriva "oponenţilor" săi. Potrivit dailybusiness.ro, fondatorul Partidului Conservator (PC) a dat în judecată mai mulţi jurnalişti de la Evenimentul Zilei şi B1 Tv.

Pintre cei vizaţi de Voiculescu se numără Dan Andronic, Ionel Stoica, Marian Pavalasc, Cătălin Antohe şi Iulian Virgil Munteanu alături de Editura Evenimentul şi Capital, precum şi jurnalistul Robert Turcescu, de la B1 Tv, semnatarul mai multor articole incendiare despre latifundiile lui Voiculescu în Giurgiu, Constanţa, Mureş etc.

Potrivit db.ro, cele două dosare în care apar aceşti jurnalişti au fost înregistrate la Tribunalul Bucureşti luni, 28 iulie.

Cele două dosare se adaugă altor procese intentate de Voiculescu celor ce au îndrăznit să dezvăluie informaţii despre afacerile în care este implicat, despre cum şi-a construit imperiul media pe banii firmei Crescent, principala colaboratoare a ICE Dunărea, firmă prin care îşi derula exporturile fosta Securitate şi/sau despre trecutul său de fost informator al Securităţii.

Astfel, recent, Dan Voiculescu a dat în judecată şi publicaţia Deutsche Welle, din cauza unui articol "murdar" pe care jurnaliştii prestigioasei publicaţii l-au scris despre el, cerând aproape jumătate de milion de euro despăgubiri.

Mai mult, Dan Voiculescu, care-şi aşteaptă sentinţa în dosarul privatizării ICA, în timp este cercetat în alte două dosare de şantaj - motiv pentru care se află sub control judiciar - a dat în judecată conducerea Curţii de Apel Bucureşti. Este nemulţumit că dosarul a ajuns la judecătoarea Camelia Bogdan, care pare motivată să soluţioneze acesta caz, punând capăt tergiversărilor ce au durat ani de zile.

Procesul reprezintă o premieră în România. Deocamdată nu s-a stabilit un termen de judecată.

Reamintim că de-a lungul timpului, Dan Voiculescu i-a dat în judecată pe mai toţi cei care au îndrăznit să facă publice informaţii din "culisele" afacerilor sale şi a modului în care îşi conduce imperiul media.

Unul din cei vânaţi prin procese de Voiculescu a fost jurnalistul Stelian Negrea, acţionat în instanţă după ce jurnalistul a făcut public faptul că mass-media lui Voiculescu practică şantajul la adresa oponenţilor politici ai lui Dan Voiculescu şi a companiilor cu care nu aveau încheiate contracte de publicitate.

Negrea a mai dezvăluit că jurnaliştilor trustului li se cerea să strângă informaţii despre firme cu care Intactul avea litigii, care nu aveau contracte de publicitate cu mass-media lui Voiculescu, sau despre opozanţii politici, materiale ce puteau fi folosite ulterior în scop de şantaj. Departamentul de Investigaţii al trustului Intact a fost creat la ordinul Cameliei Voiculescu şi era condus de Codruţ Sereş, fost ministru al Economiei.

Instanţa i-a dat câştig de cauză lui Negrea.