Dan Voiculescu continuă călătoria. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia în anulare

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia în anulare depusă de fondatorul Antenei 3. Decizia este definitivă.

Completul de divergenţă care a decis cu privire la solicitarea lui Voiculescu a fost alcătuit din judecătorii Dan Lupaşcu, Isabelle Tocan şi Corina Cornelia Daescu.

Avocaţii lui Voiculescu au depus, pe 18 august, o contestaţie în anulare - o cale extraordinară de atac, rar utilizată, care constată doar vicii de procedură. În cazul în care instanţa o găsea întemeiată, dosarul ar fi fost retrimis la instanţa de fond pentru rejudecare, iar Voiculescu ar fi fost eliberat, urmând a fi judecat în libertate.

Contestaţia a fost admisă în principiu de un complet format din Dan Lupaşcu şi Viorica Costiniu, soţia celebrului Florin Costiniu, condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea Supremă în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

Dosarul a ajuns ulterior pe masa lui Dan Lupaşcu şi a Isabellei Tocan, care, la primul termen de judecată, pe 9 decembrie, nu au ajuns la o concluzie comună, astfel că a fost format completul de trei judecători care au decis astăzi ca patronul Antenei 3, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA va rămâne în închisoare.