Dan Voiculescu a pierdut procesul intentat Inspecţiei Judiciare din CSM

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.04.2015

Dan Voiculescu a pierdut procesul în care a contestat raportul Inspecţiei Judiciare din CSM, care a stabilit că cei doi judecători care au judecat dosarul ICA au fost repartizaţi corect în completul care a dat sentinţa definitivă.

Decizia a fost luată joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, relatează digi24.ro.

Amintim că fondatorul Antenelor, trimis după gratii pentru 10 ani în procesul ICA, a reclamat, în repetate rânduri, că repartizarea dosarului la completul de judecată format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea nu a fost făcută în mod corect. În urma verificărilor, Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că reclamaţia formulată de avocaţii mogulului de presă este nefondată:

"În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor şi Hotărârea nr. 187 din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers", arăta CSM.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor