Dan Barna, după investigaţia Rise Project: E ca şi cum l-ai acuza pe Hagi că n-a dat gol de fiecare dată!

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Acuzat de Rise Project că, în perioada cât a fost antreprenor şi-a dirijat afacerile în stilul Dragnea: bani publici pentru prietenii de şcoală şi că managementul care l-a consacrat îi este profitabil sieşi, în timp ce oameni aflaţi în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie, liderul USR Dan Barna susţine că perspectiva din care e abordat articolul care i-a fost dedicat este extrasă din context.

„E ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns”, a declarat liderul USR pentru Mediafax, comentând faptul că articolul Rise arată că multe dintre proiectele sale pe fonduri europene au eşuat.

”Am văzut că este un articol foarte lung. Sunt onorat că Rise şi-a alocat resurse în ultimele două luni pentru această documentare. Este cumva firesc într-o campanie electorală să existe genul ăsta de demersuri. Am văzut că au ales doar câteva dintre proiectele în care structurile de economie socială n-au rezistat după perioada de sustenabilitate. Perspectiva aparţine jurnaliştilor. Pot doar să spun că am fost transparent. În cele două luni de verificare minuţioasă am avut ocazia să stau o oră de vorbă cu cei de la Rise. Nu e prima dată când se vorbeşte de activitatea mea anterioară intrării în politică”, a declarat Barna.

Liderul USR a mai ţinut să transmită că toate proiectele realizate de compania sa au fost monitorizate, verificate şi rambursate integral de către autorităţile de management române şi europene.

”Ceea ce se sugerează în acel articol este ca şi cum i s-ar reproşa unui fotbalist că nu au ieşit toate fazele perfecte. Dincolo de asta, e ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns. (...) Perspectiva din care e abordat articolul este semnificativ extrasă din context, cumva şi selecţia atentă doar a celor câţiva nemulţumiţi, fiind ignoraţi zecile de beneficiari. Informaţia este luată pe bucăţele particulare, fiind ignorat contextul larg al implementării, într-un context în care linia respectivă de finanţare fiind la început nu avea cele mai bune premise să asigure sustenabilitatea”, a concluzionat Barna.

Reamitim că Rise Project a publicat marţi o investigaţie care are în centru activitatea lui Barna anterioară intrării acestuia în politică. Şi, potrivit anchetei, antreprenorul de succes Dan Barna, actualmente prezidenţiabil al cărui slogan este Fericiţi în România, duce în spate o serie lungă de eşecuri care au costat aproape şase milioane de euro.

Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia citată, şeful USR, partidul care a iniţiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE. Mai mult, Barna este acuzat că şi-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de şcoală.

Jurnaliştii de la Rise mai opinează că, la un bilanţ, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieşi, în timp ce oameni aflaţi în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie.

"Vorbim despre persoane cu dizabilităţi sau proveniţi din medii defavorizate, greu de integrat pe piaţa muncii şi extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câştigat milioane sub pretextul facerii de bine", scrie sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne