Damascul sprijinit de Moscova sparge blocada petrolieră impusă de SUA în nord-vestul Siriei

Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria
Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria (captură video)

Spre consternarea Occidentului, Iranul şi Rusia s-au abătut din ce în ce mai mult de la obiectivele iniţiale de a sprijini eforturile militare ale dictatorului sirian Bashar al Assad de a ajuta Siria să scape de sancţiunile americane impuse şi de a ajuta economia siriană care este în prag de colaps.

La acest moment, forţele speciale americane încă ocupă cea mai mare parte a câmpurilor de petrol şi gaze din nord-estul Siriei, sprijinind miliţiile kurde care au luptat deseori alături de trupele SUA împotriva radicalilor islamici de la ISIS.

În ultimele luni, Damascul a făcut eforturi susţinute pentru a elimina controlul câmpurilor petroliere de către armata SUA, cu ajutorul Rusiei.

"Sâmbătă, peste două mii de tancuri petroliere provenite de pe coasta Siriei au ajuns în Al-Qamishli pentru a ajuta cetăţenii din nord-estul Siriei", a transmis publicaţia Al-Masdar din Beirut.

În ultimele luni, au avut loc mai multe incidente la punctele de control din nord-estul Siriei, implicând convoaie americane şi ruseşti sau siriene, care au fost implicate în situaţii limită.

Sancţiunile numite "Cezar" vor intra în vigoare la sfârşitul acestei luni, înrăutăţind în continuare situaţia într-o ţară devastată deja de războiul civil sirian şi afectată de criza economică din Liban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe