Daea: Iată şantierul ţării! Nu am un minut de linişte până când ţara nu se conectează la resursele de apă

Până la sfârşitul anului 2020, Guvernul vrea să realizeze sisteme de irigaţii care să acopere nu mai puţin de două milioane de hectare, a anunţat ministrul Agriculturii Petre Daea.
Petre Daea
Petre Daea (Agrointel.ro)
Andrei Pricopie
11.06.2017

Ministerul Agriculturii are ca obiectiv realizarea unor sisteme de irigaţii care să acopere o suprafaţă agricolă de două milioane de hectare, a anunţat, sâmbătă, ministrul Petre Daea.

"Noi, până la sfârşitul anului 2020, vrem să realizăm cele două milioane hectare reabilitate. Iată şantierul ţării! Ţara este în lucru. S-au deschis şantiere, iată aici puteţi observa şi v-aş ruga să vedeţi ce a însemnat abandonul acestor lucrări hidroameliorative. (...) Practic, le scoatem din pământ şi le punem în funcţiune pentru a iriga ţara. E păcat, că avem sursa de apă. Avem fermieri destoinici, care practică o tehnologie la nivel înalt şi nu au apă", a declarat Daea, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, sursele de apă şi canalele de irigaţii vor fi puse gratuit la dispoziţia fermierilor, însă aceştia au obligaţia de a achiziţiona sistemele de udare, fie cu fonduri proprii, fie în baza unor proiecte cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Guvernul dă bani pentru treaba aceasta. Faceţi asociaţiile că să putem lua şi banii prin PNDR pe fonduri europene ca să facem treabă. Pentru mine nu există minut de linişte până când ţara se conectează la resursele de apă pe care le are", a adăugat Daea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor