"Dacă nu era şeful nostru să insiste, nici pastiluţe nu aveam până dimineaţa!!!" - Cadru medical infectat de la Suceava

Medic istovit
Medic istovit (facebook.com/Ala Nemerenco)

Deşi internată ieri la ora 11.00, una dintre cadrele medical de la Spitalul Judeţean Suceava depistate cu coronavirus, a primit abia azi dimineaţă ceva de mâncare. Seara a primit doar două pastile. Alte două pastile dimineaţa. Într-un pavilion mai dărăpănat şi necăjit al spitalului, relatează jurnalistul Victor Ilie.

Între timp, potrivit acestuia, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, depistat pozitiv după ce a fost testat la cererea sa, a stat internat la un pavilion nou, şi-a comandat mâncare la restaurant şi a beneficiat de tratament preferenţial, relatează, revoltat, jurnalistul.

Redăm postarea lui Victor Ilie:

"________ e una dintre cadrele medicale infectate cu Sars-Cov-2 din cauza incompetenţei celor care conduc Spitalul Judeţean De Urgenţă Sf. Ioan Cel Nou Suceava.

A fost internată de ieri, de la ora 11:00, iar pînă astăzi dimineaţă, la ora 8:00, nu a primit nici o coajă de pîine. A primit aseară două pastile, conform protocolului de tratament, şi altele dimineaţă.

FOTO
FOTO (Victor Ilie)

E lăsată amanet pe secţia de dermatologie dintr-un corp mai dărăpănat şi mai necăjit decît cel pe care-l vedeţi la televizor cînd apar ştiri despre dezastrul din Suceava. Din necazul de clădire mi-a scris disperată: „Respir greu, dar nu pot să respir în profunzime!! Dacă respir în profunzime, nu am aer şi tuşesc!!”

Aproape 30 de oameni sunt acolo şi toţi respiră din ce în ce mai greu.

„Au venit colegele mele ca să ajute această secţie şi mi-au pus o perfuzică.”

________ abia respiră şi mi-a trimis analizele ei. Le-am trimis unui medic infecţionist şi unui chirurg cu care vorbesc în acelaşi timp şi mi-au spus că situaţia e mai mult decît gravă:

Chirurgul mi-a spus aşa: „Deci trebuie să fie văzută acum!” … „S-o vadă ACUM cineva!”

Medicul doi mi-a spus aşa: „Te rog, te rog mult, ajutaţi-i! Să nu o perfuzeze prea repede, să nu o încarce prea rapid cu lichide. Spune-i femeii! Şi oxigen neapărat. Să pună un aparat de monitorizare pe ea. Puls, tensiune, saturaţie de oxigen! Te rog mult!”

La câţiva metri distanţă de ea, într-un corp de clădire renovat, în care s-au investit peste 50 de milioane de euro, e internat fostul Ministru al Agriculturii, fostul prefect şi actualul om de afaceri şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava: Gheorghe Flutur.

El astăzi a mîncat de la restaurant, a făcut comandă, a fost servit la pat şi stă într-un salon cu baie proprie, cu personal medical la dispoziţia lui.

Boala nu iartă pe nimeni, dar unora le e mai bine decît le este altora.

Gheorghe Flutur, acest baron local care pare c-a moştenit Suceava direct de la Ştefan cel Mare, tocmai a spus la Realitatea TV că el se simte bine, că spitalul e echipat. „Am dat bani pentru dotarea spitalului, sunt bani în cont”, zice urmaşul lui Vodă, care a insistat că se simte bine. Reporterilor Libertatea nu le răspunde la telefon, dar la Realitatea.NET e mai confortabil să intri în direct că acolo nu primeşti întrebări.

În tot acest timp, de la dermatologie, ________ mi-a scris că „dacă nu era şeful nostru să insiste, nici pastiluţe nu aveam până dimineaţa!!!”

Completaţi ________ cu ce nume vreţi voi. Sînt treizeci de pacienţi pe secţia de dermatologie şi vor respira din ce în ce mai greu."

Reamintim că 85 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava au fost testate pozitiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne