"Da, bineînţeles" - Procurorul general interimar susţine desfiinţarea Secţiei Speciale

Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că susţine desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Da, bineînţeles (susţin desfiinţarea SIIJ - n.r.)", le-a răspuns Bogdan Licu jurnaliştilor, adăugând că el, personal, şi-a spus punctul de vedere scris în adresa pe care a înaintat-o Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte decizia Adinei Florea de a se retrage din cursa pentru şefia SIIJ, procurorul general interimar a afirmat că a fost vorba de o opţiune personală a respectivului procuror.

Reamintim că SIIJ este o entitate extrem de controversată, contestată inclusiv de instituţiile europene, de majoritatea magistraţilor din ţară, precum şi de PNL şi USR, care consideră că "Secţia specială a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi şi de a bloca dosare importante în care sunt cercetaţi actuali şi foşti lideri PSD".