"Da, bineînţeles" - Procurorul general interimar susţine desfiinţarea Secţiei Speciale

Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că susţine desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Da, bineînţeles (susţin desfiinţarea SIIJ - n.r.)", le-a răspuns Bogdan Licu jurnaliştilor, adăugând că el, personal, şi-a spus punctul de vedere scris în adresa pe care a înaintat-o Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte decizia Adinei Florea de a se retrage din cursa pentru şefia SIIJ, procurorul general interimar a afirmat că a fost vorba de o opţiune personală a respectivului procuror.

Reamintim că SIIJ este o entitate extrem de controversată, contestată inclusiv de instituţiile europene, de majoritatea magistraţilor din ţară, precum şi de PNL şi USR, care consideră că "Secţia specială a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi şi de a bloca dosare importante în care sunt cercetaţi actuali şi foşti lideri PSD".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne