Cutremur de magnitudine 7,3 loveşte la graniţa dintre Irak şi Iran. Peste 300 de morţi

Oamenii caută supravieţuitori după un cutremur puternic care a lovit la graniţa dintre Irak şi Iran. În imagine, localitatea Sarpol-e Zahab în provincia iraniană Kermanshah, după cutremurul din 12 noiembrie 2017.
Oamenii caută supravieţuitori după un cutremur puternic care a lovit la graniţa dintre Irak şi Iran. În imagine, localitatea Sarpol-e Zahab în provincia iraniană Kermanshah, după cutremurul din 12 noiembrie 2017. (Pouria Pakizeh/AFP/Getty Images)

Cel puţin 320 persoane au fost ucise şi 2.500 au fost rănite după ce un cutremur puternic de magnitudine 7,3 a zguduit duminică seară regiunea nordică de frontieră dintre Irak şi Iran. Cifrele raportate includ victime din ambele ţări.

Cutremurul a generat panică, cetăţenii regiunii ieşind din locuinţe pe străzi.

Au fost raportate daune în cel puţin 8 sate din Iran, iar echipele de salvare au precizat că, din cauza alunecărilor de teren, întâmpină dificultăţi în a ajunge în cele mai loafectate zone.

Cutremurul a lovit în regiunea montană a provinciei irakiene Sulaimaniyah, în apropiere frontierei cu Iranul, la o adâncime de 32 km. În această regiune se produc deseori cutremure, dar rareori de o magnitudine atât de mare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință