Curtea de Apel Bucureşti decide dacă sesizează CCR în cazul Ordonanţei pe legile Justiţiei

Judecătorii CCR ar putea fi sesizaţi de magistraţii Curţii de Apel în legătură cu celebrul articol VII din OUG-ul pe legile Justiţiei.
Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.10.2018

Un complet de la Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia astăzi în discuţie oportunitatea sesizării CCR în cazul OUG promovate de Tudorel Toader, privind modificarea legilor Justiţiei. Excepţia a fost ridicată din oficiu de un complet de judecători care soluţiona dosarul fostului europarlamentar PDL, Marian Zlotea.

Completul de magistraţi a pus în discuţie astăzi, în timpul procesului în care este judecat fostul europarlamentar Marian Zlotea şi mai mulţi inspectori de la ANPC, dacă OUG care modifica legile justiţiei este constituţională.

Practic, preşedintele completului, Ruxandra Grecu, a pus în discuţie dacă trebuie sesizată CCR în cazul celebrului articol VII din OUG 92/2018. "Dorim să aflam şi părerea dumneavoastră", i-a întrebat aceasta pe avocaţi şi pe procurorul DNA.

Este vorba de articolul care a fost în discuţiile membrilor CSM în această săptămână şi care ar putea arunca în aer activitatea parchetelor.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că Tudorel Toader a schimbat condiţiile de vechime pentru procurori iar faimosul articol VII prevede că procurorii DNA, DIICOT şi cei de la Parchetul General pot rămâne în funcţii numai dacă îndeplinesc respectivele condiţii. Teoretic, legea nu poate retroactiva, practic procurorii DNA riscă oricând să fie contestaţi în instanţă de către avocaţii inculpaţilor pe motiv că nu îndeplinesc condiţiile legale de numire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor