Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Echipa de negociatori, desemnată azi. PPE o susţine pe Kovesi

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat joi, via Facebook, că în cursul zilei va fi desemnată echipa care va negocia în numele Parlamentului European cu Consiliul UE numirea noului procuror şef-european.

"Vă anunţ că astăzi, în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-şef european şi va susţine foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruţa Kovesi. Astăzi, în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene şi să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-şef european", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit liberalului, poziţia celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE - din care parte şi PNL -, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanţii Consiliului şi să ajungă la un acord.

"Mandatul acestei echipe de negocieri, aşa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare şi cum a fost confirmat oficial de preşedintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European şi este singura persoană pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziţie ca urmare a procedurii obiective de selecţie ce s-a desfăşurat până acum", a precizat Siegfried Mureşan.