Cursa pentru Capitală. Băsescu: Vreau să dau o lecţie USR-ului. Au făcut ca băieţii deştepţi din energie

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Nemulţumit că PMP-ul a fost exclus total de la negocierile pentru alegerile din Capitală, fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, la Digi24, că "vrea să dea o lecţie USR-ului", care în opinia lui a procedat "ca băieţii deştepţi din energie".

Băsescu: Noi am aşteptat să intrăm în alianţă cu PNL şi USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanşăm procedurile interne de desemnare a candidaţilor.

Jurnalist: De ce n-a fost PMP inclus în această alianţă a dreptei?

Băsescu: Nu ştim. Greu de spus. Eu am un singur raţionament, având în vedere că PMP este un partid care obţine constant între 8% şi 10% la Bucureşti, de când s-a înfiinţat, foarte probabil cineva îşi doreşte ca Nicuşor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiţia cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicaţie de ce nu vrei 10 procente. Eu nu prea ştiu să pierd, n-am învăţat treaba asta în politică şi dacă intru în competiţie o să fac tot ce se poate să câştig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului.

Jurnalist: De ce v-au supărat aşa de tare?

Băsescu: Refuzul de a accepta PMP-ul care, repet, nu este un partid din care eu mai fac parte. Deci, motivaţia „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcţiona.

Jurnalist: Dacă intraţi în această luptă, veţi lua, în mod evident, din voturile dreptei. Şi asta în condiţiile în care va câştiga Gabriela Firea înseamnă că aţi ajutat-o pe Gabriela Firea.

Băsescu: Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne