Cunoscuţi protestatari acuză: Facebook sprijină la instaurarea dictaturii. Ne pune piedici în promovarea protestului din 30 Martie!

Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

Trei dintre organizatorii protestului “Jos Clanul DRAGNEA” din 30 Martie, din Piaţa Universităţii, susţin că Facebook i-a cenzurat prin blocarea acestora timp de 30 de zile. Cei trei sunt Cristian Mihai DIDE (Preşedinte al Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie”), Angelica ŞERBAN şi Florin BĂDIŢĂ (Corupţia Ucide).

Blocarea conturilor celor trei vine în contextul în care în România susţinătorii #REZIST sunt hărţuiţi permanent de televiziunile aservite puterii prin denigrare şi acţiuni care ating demnitatea persoanei, susţine Asociaţia Evoluţie în Instituţie, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"Încă de la OUG13, este evidentă acţiunea concertată de intimidare făcută de autorităţile publice, reprezentanţii acestora şi de politicieni, dar şi cea de cenzură a presei şi protestatarilor, care atinge libertatea de exprimare a convingerilor politice şi sociale", susţin cei 3 protestatari.

Aceştia cer reprezentanţilor Facebook datele de contact ale unei persoane fizice răspunzătoare de suport pe România, pentru a avea posibilitatea să îşi susţină punctul de vedere în acest sens şi să primească explicaţii. Asociaţia „Evoluţie în Instituţie” va oferi sprijin juridic în această speţă "pentru că nu vom accepta ca drepturile fundamentale ale cetăţenilor să fie călcate în picioare cu cizme soldăţeşti."

"În condiţiile în care prin decizia ÎCCJ nr 4546/2014, această reţea este declarată spaţiu public, Facebook trebuie să respecte legislaţia din această ţară şi doar o decizie definitivă a unei instanţe ne poate limita accesul într-un spaţiu public şi dreptul la libera exprimare, dacă există temei legal", se mai arată în comunicat.

De asemenea, protestatarii mai transmit că, până vor primi un răspuns din partea echipei Facebook, vor continua să se ocupe de organizarea protestului din 30 martie, din Piaţa Universităţii, pe motiv că "este imperios necesar să luptăm pentru o justiţie independentă, care să nu fie la cheremul Clanului Dragnea."

"În contextul în care democraţia este în pericol fiind atacată permanent prin legi făcute special pentru corupţi în Parlament sau prin OUG-uri date peste noapte, prin dorinţa celor ca Dragnea ca dosarele să se facă la partidul din Kiseleff, prin „fugarul” Ghiţă care instigă la violenţă împotriva protestatarilor sau ceva parlamentari care ar pune puştile în acţiune pentru a ne închide gura, cu un CCR aservit puterii, #nucedăm, ci luptăm cu toate forţele pentru a nu pierde acest sentiment de libertate.

Este evident că Facebook sprijină la instaurarea dictaturii şi ne pune piedici în promovarea protestului din 30 Martie!", mai transmit protestatarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne