Cunoscut protestatar, săltat "preventiv" de pe stradă şi dus la secţie. Va face plângere penală pentru "poliţie politică"

Cristian Mihai Dide ridicat de politie
Cristian Mihai Dide ridicat de politie (Captura video)

Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari rezist, a fost ridicat în seara zilei de duminică, de pe stradă, şi dus la Poliţie. Potrivit prietenei lui care îl însoţea, Dide nu făcuse efectiv nimic ci a fost săltat pur şi simplu.

Mai exact, Evelina Morar a relatat, pentru Epoch Times, că la scurt timp după ce a ieşit din maşină, Dide a fost înconjurat de "civili", poliţişti şi jandarmi, care l-au luat încătuşat, urcat în maşina de poliţie şi dus la Secţia 3 de Poliţie. Anterior, autoturismul în care se aflau Evelina Morar şi Dide ar fi fost urmărit de forţe de ordine.

Din informaţiile furnizate de Evelina Morar, cei doi se pregăteau să intre într-un apartament închiriat, de unde intenţionau să facă o proiecţie laser pe sediul MAI. Mai exact, cei doi voiau să proiecteze #Rezist.

Incidentul, dacă i se poate spune aşa, are loc la două zile după ce Dide a fost încătuşat, dus la secţie şi amendat imediat după ce a proiectat pe clădirea MAI două mesaje considerate "ofensatoare" la adresa lui Vela şi Arafat. La momentul respectiv, alte două persoane au fost luate la secţie şi amendate, iar poliţiştii au vrut să îi percheziţioneze maşina Evelinei Morar. Aceasta a refuzat să le permită să facă acest lucru fără mandat.

Contactată de Epoch Times, Poliţia Capitalei susţine că Dide a încercat să fugă de forţele de ordine care i-ar fi cerut să se legitimeze:

"La data de 17.05.2020, în jurul orei 20.45, poliţişti din cadrul Secţiei 3, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în dispozitivul curent, ocazionat de activităţile desfăşurate în zonă, au observat, pe strada Ion Câmpineanu, un bărbat care, după ce a coborât dintr-un autoturism, având asupra sa mai multe obiecte voluminoase, la vederea poliţiştilor a fugit, intrând într-o scară de bloc. Poliţiştii l-au somat să se oprească şi să se legitimeze, însă acesta a refuzat, fiind condus la sediul subunităţii de poliţie. Având în vedere faptul că a refuzat să îşi decline identitatea a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei, conform art.2, pct. 31 din Legea 61/1991. Asupra sa au fost găsite mai multe bunuri, care i-au fost restituite întrucât nu s-a constatat că ar proveni din săvârşirea unor infracţiuni", susţine Poliţia.

Poziţia lui Cristian Mihai Dide

Eliberat acum câteva minute din Secţia de Poliţie, Dide se declară revoltat şi anunţă că va face plângere penală.

"Este adevărat că am fugit, dar nu era o persoană în uniformă ci cineva în civil care mi-a strigat 'stai puţin', eu am fugit într-adevăr, am intrat în scara de bloc, am încerat să încui uşa după mine, nu am reuşit, după care persoana în civil m-a prins, a spus că este de la Poliţie, şi-a căutat actele, nu le-a găsit, între timp în scară au intrat mai mulţi polţişti în civil, o poliţistă în civil avea o cameră de luat vederi, au venit şi doi jandarmi, m-au scos din scara blocului, m-au încătuşat şi m-au dus la Poliţie. Nici o secundă nu mi-au spus ce am făcut şi nu mi-au cerut să mă legitimez. Mi-au pus cătuşele şi m-au dus în maşină. Voi contesta amenda şi voi face plângere penală pentru poliţie politică", a declarat protestatarul pentru Epoch Times.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.