Cunoscut protestatar pune poprire pe conturile Jandarmeriei. Urmează zeci de plângeri penale pentru jandarmi

Jandarm, făcând pârtie pentru Sebastian Cucoş în faţa Parchetului General
Jandarm, făcând pârtie pentru Sebastian Cucoş în faţa Parchetului General (Epoch Times România)

Cristian Mihai Dide - unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din Piaţa Victoriei în perioada asaltului dus de PSD-ALDE împotriva Justiţiei - anunţă că asociaţia pe care o conduce - Evoluţie în Instituţie - a pus poprire pe conturile Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti (DGJMB), până la concurenţa sumei de 2861,24 lei. Mai mult, Dide anunţă şi faptul că le va face plângeri penale jandarmilor care au amendat abuziv cetăţeni în perioada protestelor declanşate de adoptarea OUG 13.

Revenind la suma de 2861,24 lei, aceasta reprezintă cheltuieli de executare pe care DGJMB nu le-a plătit asociaţiei, care a fost nevoită să apeleze la executori judecătoreşti după ce a câştigat, pe bandă rulantă, procese intentate pentru amenzi abuzive.

(Epoch Times)

"Primele procese pe care le-am câştigat, Jandarmeria a refuzat să plătească, am fost la executor judecător. Jandarmeria a plătit abia după ce ne-am dus la un executor judecătoresc.

După ce au văzut că i-am executat, nu s-a înfiinţat nicio poprire, nimic, dar au plătit cheltuielile de judecată. Dar, până la momentul ăsta, au refuzat să plătească cheltuielile de executare. Deci banii aceştia reprezintă cheltuielile cu executarea pentru primele cheltuieli de judecată pe care le-au plătit ei.

Până în momentul de faţă au plătit cheltuieli de judecată undeva la vreo 58.742 de lei. Astea sunt cheltuieli de judecată pe care le-a încasat Asociaţia “Evoluţie în Instituţie” până în momentul de faţă de la Jandarmeria Română. Pentru amenzile pe care le-au dat ei, noi am încasat cheltuieli de judecată cu avocatul. Atenţie, nu sunt despăgubiri", a declarat Dide pentru Epoch Times.

Totodată, având în vedere faptul că aceşti bani vor fi suportaţi finalmente de contribuabilul român care trebuie să suporte el abuzurile unor jandarmi, Dide a anunţat că le va face plângeri penale tuturor celor care au dat amenzi, anulate ulterior de instanţă.

"Vreau să fac plângeri penale la fiecare agent constatator, căruia i-am anulat procesul verbal şi la care am luat cheltuieli de judecată, pentru că se încadrează foarte bine la abuz în serviciu. Deci el a abuzat de dreptul lui de a aplica sancţiuni şi, ca urmare a acestui abuz, el a prejudiciat statul cu 714 lei de exemplu, pe proces. Cam asta este media. Şi o să fac vreo 50 de plângeri, cam atâtea avem. Dar oricum noi intenţionăm să mai deschidem procese ca să scoatem cheltuieli de judecată. Adică, nu am pus facturi la toate pentru că nu am avut bani să plătim. Dar putem să revenim şi să facem", a declarat Dide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne